Foto: LETA

Talantīgā basģitārista Aleksandra Sircova jeb Muraveja, kā viņu daudzi sauca, dzīve aprāvās 8. augustā 66 gadu vecumā. Viņa sieva izdevumā "Privātā Dzīve" atklāj, ka Muraveja netikums – aizraušanās ar grādīgajiem dzērieniem – atstāja nopietnu ietekmi uz viņa veselību. Ja viņš būtu ņēmis vērā mediķu ieteikumus, iespējams, viņš joprojām būtu dzīvs.

Pagājušā gada pavasarī viņam atklāta onkoloģiska slimība – aknu vēzis. "Vīrs kardināli mainīja dzīvesveidu, ievēroja diētu, dzēra ārstu izrakstītos medikamentus," stāsta sieva Ieva Sircova. Lai gan lietotās zāles īsti neesot palīdzējušas un viņam kļuvis tikai sliktāk, tāpat mūziķis cīnījies par savu dzīvību un saglabājis možu garu.

2023. gada 2. janvārī mūziķis vēl paguva sarīkot neoficiāli pēdējo grupas "Keksi" koncertu "Muzikālais skudrupūznis", ieskandinot savu 65. dzimšanas dienu. "Šķiet, vīram bija trešā acs. Ja mēs būtu rīkojuši koncertu maijā, tas nenotiktu, jo Sašam jau bija saasinājušās veselības problēmas," stāsta Ieva. Līdzīgi zīmīgi, ka četras dienas pirms nāves ļoti ticīgo Muraveju apciemoja arī garīdznieks.

Smagā slimība strauji novājinājusi Aleksandru, Ieva strādājusi no mājām, viņu kopusi pati un daudz palīdzējuši bērni: "Tikai dienās, kad vīrs jutās labāk, viņš spēja ar mums runāt un pat nedaudz pajokot. Tomēr pēdējos mēnešos viņš vairs nebija tas pozitīvais un asprātīgais Saša, kādu mēs viņu pazinām."

Jau vēstīts, ka atvadīšanās no Aleksandra Sircova notiks otrdien, 13. augustā, pulksten 11 Rīgas Debesbraukšanas latviešu pareizticīgo baznīcā, Mēness iela 2, Rīgā. Pulksten 16 notiks guldīšana zemes klēpī Cēsu Meža kapos.

Sircovs bija basģitārists, viens no atzītākajiem šī instrumenta virtuoziem Latvijā. Kopš astoņdesmitajiem gadiem Muravejs spēlējis tādās grupās kā "Eolika", "Rebel", "Opus Pro", kā arī "Labvēlīgais tips".

1997. gadā Muravejs izveidoja savu grupu "Keksi", kas kļuva par pieprasītu rokenrola un ritmblūza apvienību, kura publiku priecēja gan autorkoncertos, gan festivālos Latvijā un ārvalstīs.

Vairākus gadus no vietas 2. janvārī, Muraveja dzimšanas dienā, tika rīkots īpašs draugu un domubiedru koncerts "Muzikālais skudrupūznis". Muravejs tika uzskatīts par vienu no prasmīgākajiem jauno basģitāristu skolotājiem.

"Trust Managment" mājaslapā norādīts, ka grupa spēlējusi kopā ar tādām pasaules zvaigznēm kā "Boney-M", Meisiju Greju, "Smokie", "Ottawan", kā arī māksliniekiem no Latvijas.

Vienlaikus Aleksandrs bijis mīlošs vīrs un tēvs, lepojies ar kuplu ģimeni un septiņiem bērniem. Atmiņā ģimenei, draugiem un līdzgaitniekiem paliks Aleksandra dzīvesprieks, atvērtība, optimisms un darbaspars, saka mūziķa kolēģi

Vairāk lasi žurnāla "Privātā dzīve" 13. augusta numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!