Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Publiskota liecība, kurā aktieris un komiķis Kevins Hārts skaidri un gaiši ir atzinis, ka lietojis halucinogēno narkotiku nedēļas nogalē, kad 2017. gadā krāpis sievu Eniko, kamēr viņa bija stāvoklī ar abu kopīgo pirmo bērnu. Kā zināms, viss notiekošais beigu beigās aizgājis līdz pat FIB izmeklēšanai.

Ierakstā ir fiksēta saruna starp Hārtu un apgabala prokuroru. Tajā Hārts stāsta par 2017. gada augusta ceļojumu uz Lasvegasu, kura laikā komiķis pārgulēja ar sievieti vārdā Montija Sabaga.

Hārts apgabala prokuroram pastāstīja, ka incidenta vakarā bija ekstāzē. Kāds draugs (kura vārdu Hārts sarunā neminēja) viņu pierunājis lietot narkotikas, lai gan sākotnēji viņš viņam norādījis: "Bāc, vecīt, es šādas narkotikas nelietoju!" Viņš sacīja, ka galu galā piekāpies drauga spiedienam pievienot savam dzērienam narkotikas.

Pēcāk aktieris atzina, ka vakarā viņa ceļi krustojušies ar Montiju Sabagu. Viņš neesot nodarbojies ar seksu ar Sabagu konkrētajā naktī, bet nākamajā rītā pēc tam, kad viņa viņu pamodināja. Liecībā viņš apraksta visu notiekošo soli pa solim, apgalvojot arī to, ka vēlāk sapratis, ka viņa nepārtraukti mēģinājusi tuvoties slēptajai kamerai, kas galu galā ierakstīja šo aktu. Franšīzes "Džumandži" aktieris uzskata, ka kameru patiesībā kāds jau iepriekš bija paslēpis, jo Montija tā arī ne reizi nepameta gultu.

Montija apstiprināja, ka viņa ir videoierakstā redzamā sieviete, taču apgalvoja, ka viņai nav nekāda sakara ar ierakstu vai naudas izspiešanas mēģinājumu, kas tam sekoja. Sabaga 2022. gadā pati iesniedza prasību pret Džeksonu un Hārtu 60 miljonu dolāru apmērā, apgalvojot, ka viņi izveidoja ierakstu, lai reklamētu vienu no Hārta stand-up turnejām, taču prasība galu galā tika noraidīta.

Neilgi pēc Hārta un Džeksona ceļojuma uz Lasvegasu Hārta sieva esot saņēmusi anonīmu ziņojumu, kurā tika apgalvots, ka viņas vīrs viņu krāpj. Ziņojumā esot bijusi pievienota arī saite ar rediģētu video, kurā Hārts redzams intīmā darbībā ar sievieti. Tajā pašā vakarā Hārts sociālajos tīklos ievietoja atvainošanās video. Komentāros kāds, kas izmantoja "Instagram" lietotājvārdu "@Misterjood", rakstīja: "Dod man 5 miljonus ASV dolāru, pretējā gadījumā es publiskošu šo videoklipu."

Dažas stundas vēlāk videomateriāls tika nopludināts, un drīz vien FIB izmeklēja naudas izspiešanas plānu. Apmēram gadu pēc ieraksta filmēšanas Hārta draugs Džeksons tika arestēts un apsūdzēts divos noziegumos par naudas izspiešanu.

Viņam izvirzītās apsūdzības galu galā tika atceltas 2021. gadā. Tomēr Džeksons pagājušajā mēnesī iesniedza prasību tiesā pret Hārtu, apgalvojot, ka komiķis safabricējis pierādījumus un lauzis noslēgto līgumu. Saskaņā ar Džeksona prasību viņš un Hārts 2021. gada jūlijā parakstīja rūpīgi apspriestu izlīgumu, kurā paskaidrots, ka Hārts nāks klajā ar publisku paziņojumu, pasludinot Džeksona nevainību seksa ierakstu skandālā.

Tā vietā trīs mēnešus vēlāk Hārts vietnē "Instagram" rakstīja, ka Džeksons ir atzīts par nevainīgu, jo šīs apsūdzības viņam ir atceltas. Tomēr Džeksons uzskatīja, ka Hārta paziņojums nebija pietiekami labs, lai atjaunotu Džeksona reputāciju. Džeksona juristi uzsver, ka viņu klientam ir milzīgas grūtības iegūt lomas filmās, jo Hārts 2021. gada klipā viņu nav skaidri attaisnojis.

Džeksons pieprasa vairāk nekā 12 miljonu ASV dolāru zaudējumu atlīdzību un tiesas prāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!