Foto: Privātais arhīvs

Mūziķis Markus Riva, viesojoties raidījumā "Kad viņas satiekas", atklāja, ka nekad nav rakstījis ļaunus komentārus nevienam cilvēkam. Mūziķis uzsver pozitīvas attieksmes nozīmi sociālajos tīklos, norādot, ka cilvēkiem jābūt atbildīgiem par saviem vārdiem, jo tie var dziļi ietekmēt citus. Markus raidījumā dalījies ar to, kā pats tiek galā ar negatīvu kritiku, uzsverot, ka ir svarīgi neuztvert to personīgi un saglabāt pozitīvu skatījumu uz dzīvi.

"Gribot vai negribot, komentāri ir jāizlasa, jo tie parādās paziņojumos, kad kaut kas jauns ir izdarīts. Protams, tas ir atkarīgs no tā mentālā stāvokļa, kādā tu esi tajā brīdī. Ja tas ir diezgan drūmā periodā, tad ir tā sāpīgāk to uztvert un dažreiz arī centies kaut ko atbildēt. Ja es jūtos labi vai priecīgi, tad es mēdzu atbildēt kaut kādā ironiskā veidā," Markus Riva ir atklāts par negatīviem komentāriem un to ietekmi uz mentālo veselību.

"Es esmu šad tad izdzēsis, bet bloķēju diezgan bieži, jo tādā ziņā es esmu par to filozofiju – kam šīs negācijas ir vajadzīgas? Kāpēc man to atstāt savā vidē? To negāciju es vairāk sajūtu tieši "Twitter" jeb "X", tur cilvēkiem niez nagi tādā ziņā, ka viņi speciāli grib kaut ko ierakstīt tādu aizskarošu vai paņirgāties, tad speciāli vēl tevi ietago. Es vispār nesaprotu to fenomenu, ka cilvēks iet tajā pašā "Instagram" vai "YouTube" un velta laiku, lai uzrakstītu kaut ko. Tādā ziņā ir jau labi, ka ir šie heiteri, jo ir jābūt kaut kādam balansam, un tu saproti, ka cilvēki nav vienaldzīgi.

Es nesaprotu, kā cilvēkiem ir tik daudz laika, lai izliktu savas negācijas. Es nekad dzīvē neesmu rakstījis nevienam sliktu komentāru. Es esmu rakstījis labus komentārus – ja kaut kas man patīk, es to neslēpju. Vienkārši zinot, cik liels darbs ir jāiegulda, lai radītu kaut ko vispārīgi kreatīvā pasaulē, nu vairāk tieši mūzikā... Jāsaraksta dziesma, jāuzfilmē mūzikas klips, un, kad tiešām ir labi sanācis, tu atbalsti savus vietējos kolēģus, ārvalstu kolēģus. Tu novērtē to arī citās sfērās. Man liekas, ka ir jauki kaut ko labu pateikt, un tas arī ir vajadzīgs, bet, protams, mēs nevaram baigi pasauli izmainīt," stāsta Markus Riva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!