Foto: EPA/Scanpix/LETA

2023. gada 28. oktobrī kulta seriāla "Draugi" aktieris Metjū Perijs tika atrasts miris savas mājas džakuzi. Notikušais tika uzskatīts par nelaimes gadījumu – un lieta slēgta. Tomēr gandrīz septiņus mēnešus vēlāk, pateicoties federālā un vietējā līmeņa izmeklēšanai, saistībā ar viņa nāvi, ko izraisīja letāla ketamīna deva, apsūdzēti pieci cilvēki. Notikumu secība, iesaistīto personu sarakste un pēdu slēpšana atklāj ārkārtīgi skarbas detaļas par aktiera dzīves pēdējiem mēnešiem un viņa uzticības personu patiesajām prioritātēm.

Pirms tika konstatēta aktiera nāve, pārdozējot narkotikas savās mājās Losandželosā, pat tuvākie draugi nenojauta, kā patiesībā klājas 54 gadus vecajai slavenībai. Tikai gadu pirms bojāejas savos memuāros "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" Perijs bija atklājis savu atkarību no alkohola un pretsāpju līdzekļiem, kurus viņš bija lietojis visa pieauguša cilvēka mūža garumā. Viņš rakstīja, ka kolēģe Dženifera Anistone bija iejaukusies un konfrontējusi viņu saistībā ar alkohola smaku un ka viņš, cenšoties saglabāt skaidru prātu, esot tērējis miljonus. Perijs cerēja, ka viņa atklātība palīdzēs citiem, kam ir grūtības, un intervijā izdevumam "People" skaidroja, ka to darījis arī personisku iemeslu dēļ – lai neatgrieztos "tumšajā pusē". Metjū Perija fonda mājaslapā, kas tika izveidota pēc viņa nāves, ir citāts: "Kad es nomiršu, vēlos, lai mana palīdzība citiem būtu tas, par ko mani atceras vispirms."

Tomēr atkarība nebija mitējusies, un miljoni, ko reiz viņš bija tērējis "skaidrajam prātam", tika tērēti arī narkotikām. Apmēram pulksten 8.30 no rīta dienā, kas izrādījās viņa pēdējā, Perijs lūdza savam personīgajam palīgam Kenetam Ivamasam injicēt ketamīnu – ātras iedarbības anestēzijas līdzekli, ko likumīgi drīkst ievadīt tikai medicīnas speciālisti un kas bieži tiek lietots depresijas ārstēšanai. Aptuveni četras stundas vēlāk, skatoties filmu, aktieris pieprasīja vēl vienu devu. 40 minūtes pēc tās saņemšanas viņš lūdza Ivamasam sagatavot vannu un injicēt jau trešo devu. Palīgs izpildīja prasību un devās prom, lai veiktu citus pienākumus. Kad viņš pēcpusdienā atgriezās, Perijs jau bija miris, atrodoties vannā ar seju uz leju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!