Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja, diplomēta kinorežisore Liene Greifāne ar vīru Igoru un dēliem Kristoferu un Leo pēc deviņus gadus dzīves Krievijā atgriezusies Latvijā uz palikšanu, šonedēļ vēsta "Privātā Dzīve".

"PDz" atgādina, ka, sākoties pilna mēroga Krievijas iebrukumam Ukrainā, dziedātāja nesarāva saites ar Krieviju, par ko saņēma asu sabiedrības nosodījumu.

"Es dzīvoju Krievijā. Es neizvēlējos karu un to neatbalstu. Bet es izvēlējos savu karjeru sākt sešus gadus atpakaļ, pametot visu to, kas tika būvēts Latvijā kopš bērnības. Jūs man prasāt pamest manu darbu, mājas, draugus, bērnam skolu un draugus, lai tikai jūsu sirdis apmierinātos ar domu, ka neviens latvietis nedzīvo Krievijā. Tad man ir pretjautājums, kurš no jums man piedāvās darbu, manam vīram, tā, lai varētu dzīvot, nevis izdzīvot? Apmaksāt Latvijas kosmiskos rēķinus, degvielas cenas utt. Uz kurieni jūs man piedāvājat pārvākties? Esmu gatava izskatīt visus darba piedāvājumus režisūrā. Algai ir jābūt ne mazākai par 2000 eiro," 2022. gada marta sākumā par lēmumu palikt Krievijā savā "Facebook" ziņu lentē rakstīja Greifāne. Viņa skaidroja, ka tobrīd, 37 gadu vecumā, neesot gatava krasi mainīt savu dzīvi, un aicināja tad labāk visus iedomāties, ka viņas vienkārši vairs nav. Greifāne bija saglabājusi rūgtumu par laiku, kad dzīvojusi Latvijā un nevienu viņa te neesot interesējusi.

Tagad Liene "PDz" atzīst, ka pieļāvusi kļūdas, un stāsta, ka mācījusies no tām un augusi: "Dažreiz esmu izteikusies asāk, nekā vajadzētu. Tagad esmu iemācījusies, ka labāk lieku reizi paklusēt."

Pa prombūtnes laiku Greifāne esot mainījusies – vairs nevēlas piedalīties slavenību "tusiņos": "Mani tas vairs neinteresē. Garīgi pilnveidojos, lasu grāmatas par psiholoģiju un garīgo izaugsmi." Karjeras ziņā viņa šobrīd sevi ir pieteikusi kā karaokes balles vadītāju, jo lielākiem koncertiem pašlaik neesot gatava. "Summa var svārstīties, bet par vienu vakaru tie var būt arī 2000 eiro, kas, manuprāt, ir ļoti demokrātiska summa. Protams, cena nav akmenī cirsta, esmu gatava rast kompromisus," piemēram, ja tajā dienā ir brīvs datums.

Drīzumā viņa dosies uz Ameriku apciemot vecāko dēlu Sebastianu Matiasu un strādāt pie jaunām dziesmām. Ar Maskavā apgūto kinorežiju viņa pagaidām nenodarbojas.

Par Lienes Greifānes plāniem vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 27. augusta numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!