Foto: LETA, Publicitātes foto

Augusta sākumā grupa "bet bet" izteica neapmierinātību par atcelto koncertu "Fontaine Rock City". Nav pagājis pat mēnesis, kad publiskas pretenzijas pret Luiju Fonteinu pauž arī mūziķa Intara Busuļa menedžere Una Taal.

Augusta otrajā pusē Pāvilostā bija plānots grupas "bet bet" koncerts, taču tas tika atcelts. Kā vēstīja "Kas Jauns", situācijā tika vainoti pasākuma organizatori "Fontaine Rock City", taču menedžmenta vadītājs Luijs Fonteins skaidroja, ka koncerts tika atcelts "ļoti zemo biļešu pārdošanas rādītāju dēļ" – bija pārdotas tikai 57 biļetes. Pat biļešu cenu pazemināšana nepalielināja pieprasījumu.

Nav pagājis pat mēnesis, un ar pretenzijām pret Fonteinu publiski klajā nākusi arī mūziķa Intara Busuļa menedžere Una Taal, kura soctīklā "Facebook" sadarbību ar Luiju Fonteinu nodēvējusi par lielāko kļūdu viņas karjerā. Viņa to rakstot, lai brīdinātu citus nozares pārstāvjus divreiz apdomāt, vai ir vērts sadarboties ar Fonteinu. Una norādīja, ka vairāk nekā 20 gadu laikā pirmo reizi ir saskārusies ar šādu situāciju. Tomēr, pirms varēja ko mainīt, jau bija par vēlu – viņi nevēlējās pievilt skatītājus, kuri jau bija iegādājušies biļetes.

"Delfi" noskaidroja, ka runa ir par Intara Busuļa koncertu 24. augustā "Fontaine Rock City". Menedžere Una Taal skaidro, ka divu mēnešu laikā viņi nespēja vienoties par skaņas raidera izpildi, un gaismas raideris tā arī netika izpildīts. Viņa piebilda, ka pēc Luija Fonteina vārdiem viņa esot "neprofesionāla, traka menedžere" tikai tāpēc, ka vēlas, lai tiktu izpildītas grupas prasības, kas neesot pārmērīgas, un ka arī maziem pasākumiem līdz šim nekad neesot bijušas problēmas tās izpildīt. Tāpat tika norādīts, ka Fonteins esot izteicis aizskarošus komentārus par skaņotāju un Latvijas skaņotājiem kopumā.

Pasākuma laikā bijis tikai viens pašvaldības policists, neskatoties uz to, ka apmeklētāju skaits bija 700-800 cilvēki. Turklāt, sestdien menedžere saņēma no Fonteina "WhatsApp" ziņu, kurā viņš paziņoja, ka neplāno apmaksāt atlikušo honorāru. Taal ierakstam pievienojusi sarakstes ekrānšāviņu ar rupjiem lamuvārdiem, bet "Delfi" atrādīja ekrānšāviņu ar tekstu: "Zini, ko es izlēmu, es nevēlos maksāt atlikušos 2100 eiro" (oriģinālā, saglabājot drukas kļūdas: "You know what I decidex I don’t wanna pay the rest 2100 Eu"). Menedžere norādīja, ka saskaņā ar pušu noslēgto līgumu, samaksa ir jāveic līdz 2. septembrim, tāpēc šobrīd pastāv iespēja, ka šie vēl varētu būt tukši draudi.

Foto: Ekrānuzņēmums

Viņa piebilst, ka "netika izpildītas tehniskās prasības attiecībā uz gaismām, tika atrasts kompromiss par apskaņošanu" un arī "Facebook" ierakstu noslēdz ar uzslavu: "P.S. Lai viss nebūtu tikai slikti, sadzīves raideris, ko palīdzēja nodrošināt Fonteina darbiniece Nora, tika izpildīts par visiem 100 %. Bijām ļoti apmierināti, un arī Fonteins bija salabojis kāpnes uz skatuvi. Koncerts bija lielisks, mūsu publika fantastiska. Pateicoties Raivim Grantiņam un Gatim Baļutim, beigās arī skaņa bija ok."

Unas ierakstam komentāros atbalstu pauž vairāki mūzikas industrijā iesaistīti personāži, tostarp skaņu operators Dainis Meļņiks un mūziķis, producents Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd. Pēdējais Fonteinu nodēvē par "prastu alkašu": "2009. gadā spēlēju DJ setu Fonteinā Liepājā. Ap pieciem no rīta Stīns, piedzēries līdz kliņķim, uzkāpa uz skatuves, izslēdza skaņu, paņēma mikrofonu un pilna kluba priekšā mums, dīdžejiem, uzdeva jautājumu "What kind of music do you jerk off to?" ("Pie kādas mūzikas jūs pašapmierināties?") Skaidrs, ka viņam riebjas "podziņu spaidītāji", bet tajā pat brīdī – visu nakti viņš ļāva mums pelnīt viņam naudu. Uz balles beigām, protams, vajadzēja mūs pazemot publikas priekšā. Kopš tā laika man nav nekādu ilūziju par šo "leģendu". Caurkritis muzikants, savu biznesu uzbūvējis, pateicoties tēva naudai, kurš pārdeva tualetes podus. Prasts alkašs." Luijs vārdu parādā nepalika un atcirta: "Sen vajadzēja pateikt, ka atvainojos. Bet naudu no tēva, žēl, nesaņēmu. Nesaki lietas, par kurām neko nezini." ("Long time ago should have told I say sorry. But I did not get money from my father, sorry. Don't say things you don't know nothing about.")

Pirmdien, sazinoties ar Fonteinu, viņš solījās "Delfi" atbildēt vēlāk, jo tobrīd atradās ceļā pa Norvēģiju. Fonteins rakstīja, ka aizstāvēs sevi šajā bezjēdzīgajā situācijā, un skaidroja, ka tā bijusi pavisam citādāka: "I write a statement to defend myself against this nonsense" ("Uzrakstīšu paziņojumu, lai aizstāvētos pret šīm muļķībām"), taču tā arī līdz šim atbildi neesam saņēmuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!