Foto: EPA/Scanpix/LETA

Princis Harijs neatgriezīsies pie karaliskajiem pienākumiem, ja vien viņa vecākais brālis, princis Viljams, neatvainosies, taču Saseksas hercogs būtu gatavs palīdzēt karalim Čārlzam, ja viņš to lūgtu, teikts jaunākajā ziņojumā, vēsta "Independent".

Tomēr Saseksas hercogs, kurš šomēnes svinēs savu 40 gadu jubileju, to darīs tikai ar nosacījumu, ka viņa brālis princis Viljams viņam atvainosies, vēstījis izdevums "Mirror". Šādas ziņas pavīdējušas pēc tam, kas plaši tika baumots par to, ka princim Harijam pietrūkst savas vecās dzīves un viņš apsver iespēju atgriezties karaliskajā apritē.

Saseksas hercogam pietuvināti avoti izteikušies, ka viņš ir apmierināts ar savu lēmumu pamest karalisko lomu, ziņojis izdevums "Mirror". Tomēr Harijs apgalvo, ka būtu atvērts karaliskajā ģimenē atgriezties "pusslodzē", ja viņa tēvs, karalis Čārlzs, lūgtu palīdzību.

Šādas ziņas seko pēc tam, kad apkārt sāka klīst baumas par to, ka Harijam pietrūkst savas vecās dzīves, viņš novērsies no saviem "Holivudas publicistiem", un ķēries pie īsziņu sūtīšanas savām bijušajām uzticības personām "no savas vecās dzīves", lai uzzinātu kā atgriezties Lielbritānijā.

Tomēr princim pietuvinātie avoti uzsver, ka Harijs un Megana, kuri pēdējos četrus gadus pavadījuši Kalifornijā kopā ar saviem diviem bērniem, neplāno atgriešanos Lielbritānijā. Saseksas Hercogam esot brīnišķīgs jaunu draugu kopums ASV, un pie apvāršņa vīd vairāki aizraujoši projekti, ziņo "The Telegraph".

Jau iepriekš izdevums "Mirror" vēstījis, ka Viljams uzsvēris – pēc prinča Harija memuāru "Spare" publicēšanas, Harijam ir "nulle izredzes" atgriezties ģimenē. "Delfi" jau ziņoja, ka maijā Harijs apmeklēja Londonu "Invictus Games" gadadienas dēļ, taču ar savu tēvu viņš netikās, jo karalis esot pārlieku aizņemts un nevarot izbrīvēt nevienu brīvu brīdi, lai satiktos ar dēlu. Tobrīd viņi atradās vien trīs kilometru attālumā viens no otra. Hercoga runasvīrs esot bildis, ka Harijs gan "saprotot tēva aizņemtību, pienākumus un citas prioritātes, taču cer viņu drīz satikt". Kāds uzticams informators tabloīdam "New York Post" uzsvēris, ka patiesībā Čārlzs laiku, lai satiktos ar savu dēlu, varējis atrast pavisam vienkārši.

Tikmēr jaunās karaliskās ģimenes biogrāfijas autors Roberts Džobsons apgalvo, ka Velsas princese Katrīna pēc vēža ārstēšanās savā pagātnē vēlas atstāt jebkādas ģimenes drāmas. "Viņa ir persona, kas atrisina problēmas un paceļas pāri drāmai," tā Džobsons sacījis intervijā laikrakstam "Good Morning America". "Pēc šādas ārstēšanās drāmu dzīvē vairs negribas," viņš piebildis.

Šī gada martā princese Katrīna kliedēja spekulācijas par savu ilgstošo "pazušanu" no sabiedrības acīm, un atklāja, ka viņai diagnosticēts vēzis, ziņoja "Delfi". Janvārī, dodoties uz plānoto operāciju vēdera dobumam, par ļauno diagnozi vēl nekas nebija zināms, taču analīzēs pēc operācijas atklājās vēzis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!