Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

Nikolai Kidmenai 7. septembra vakarā vajadzēja saņemt balvu kā labākajai aktrisei 2024. gada Venēcijas kinofestivālā, tomēr viņa uz skatuves nekāpa. Tā vietā tika nolasīts paziņojums – aktrise pametusi festivālu, jo 84 gadu vecumā nomirusi viņas māte Dženela Anna Kidmena.

Paziņojumā Kidmena rakstīja, ka bija atlidojusi uz Venēciju, bet drīz pēc tam uzzinājusi, ka "mana skaistā, drosmīgā māte Dženela Anna Kidmena aizgājusi mūžībā."

"Es esmu šokā, un man jādodas pie savas ģimenes. Bet šī balva ir viņai. Viņa mani veidoja, viņa mani vadīja un radīja," Kidmena teica paziņojumā, ko nolasīja erotiskās drāmas "Babygirl" ("Mazulīte") režisore Halina Reijna (tieši viņa Kidmenas vārdā saņēma labākās aktrises balvu).

Pēc Kidmenas vēstules nolasīšanas režisore sacīja: "Mēs tevi mīlam, Nikola."

"Dzīves un mākslas sadursme ir sirdi plosoša," rakstīja Kidmena. "Un mana sirds ir salauzta." Intervijā laikrakstam "Sydney Morning Herald" 2020. gadā Kidmena raksturoja savu māti kā "manu mentori, manu vadoni un manu skolotāju". Tāpat 2023. gada novembrī aktrise atklāja, kā viņas māte ietekmējusi viņas karjeru un stila izjūtu, un toreiz pastāstīja, ka Dženela "ir tik ļoti saistīta ar to, ko es valkāju". Māte viņu vienmēr iedrošinājusi un palīdzējusi sasniegt mērķus.

Dženelai Kidmenai bija 84 gadi. Nikolas tēvs Antonijs Kidmens nomira 2014. gadā 75 gadu vecumā.

Kidmenas pārstāvis žurnālam "People" apstiprināja Dženelas nāvi un sacīja, ka ģimene šobrīd ir salauzta un lūdz nodrošināt privātumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!