Foto: EPA/Scanpix/LETA

Aktrise Keita Vinsleta intervijā ar BBC norādījusi, ka sievietēm vajadzētu svinēt to, ka viņām ir īsta ķermeņa forma, atsaucoties uz to, ka jaunās filmas "Lee" uzņemšanā viņai likts sēdēt taisnāk, lai paslēptu vēdera "riepiņu".

Vinsleta norādīja, ka filmās viņas uzdevums ir līdzināties varonim. Filmā "Lee" viņai jāatveido modele, kas kļuva par atzītu Otrā pasaules kara fotogrāfi Elizabeti "Lī" Milleri. "Viņa necilāja svarus un nenodarbojās ar pilatēm. Viņa ēda sieru, maizi un dzēra vīnu," stāsta aktrise.

"Mēs esam pie tā tik pieradušas, ka varbūt ne vienmēr to redzam un baudām," viņa iesaka sievietēm svinēt savas īstās ķermeņa formas. "Dīvainā kārtā instinkts ir tās redzēt un kritizēt. Tas ir interesanti, cik ļoti cilvēkiem patīk uzstādīt etiķetes sievietēm."

48 gadus vecā Vinsleta jau iepriekš atklāti izteikusi savas domas par ķermeņa formu kaunināšanu. "Dzīve ir pārāk īsa. Es nevēlos atskatīties pagātnē un domāt par to, kāpēc es par to uztraucos. Un ziniet ko – es vairs neuztraucos."

Nesenā intervijā ar izdevumu "Harper's Bazaar UK" Vinsleta atklāja, ka filmas "Lee" filmēšanas laikā viņai likts sēdēt taisnāk, lai paslēptu vēdera "riepiņu". "Tur ir vieta, kur Lī sēž uz soliņa bikini. Un viens no apkalpes locekļiem starp uzņemšanām pienāca klāt un teica: "Jūs varētu vēlēties sēdēt taisnāk." Tātad jūs nedrīkstat redzēt manu "riepiņu"? Nekādā gadījumā! Tas bija apzināti."

Uz jautājumu, vai Vinsletai nav problēma uz lielā ekrāna neizskatīties nevainojamai, viņa atbildēja: "Pretēji. Es lepojos ar to, jo tā ir mana dzīve, un tas ir svarīgi. Man neienāktu prātā to noslēpt. Ar katru gadu jūtos sevī ērtāk. Tas man ļauj izmest no galvas citu viedokļus."

Vinsleta jau iepriekš ir atklājusi, ka pēc straujās slavas gūšanas, esot filmas "Titāniks" zvaigznei, viņai bijuši ēšanas traucējumi, kas attīstījušies pēc tabloīdu rakstītās kritikas par viņas ķermeņa aprisēm. Karjeras sākumā par šo problēmu viņa nerunāja, jo cilvēki par nomesto svaru vienmēr izteikuši komplimentus.

Nākamā gada oktobrī Vinsleta svinēs 50 gadu jubileju, un viņa atzīst, ka visticamāk to sagaidīs, gatavojot vakariņas saviem mīļajiem. "Man nepatīk lielas ballītes, un es nevaru ciest pārsteigumus," viņa saka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!