Foto: EPA/Scanpix/LETA

Lielbritānijas karaliskā ģimene ir publiski novēlējusi princim Harijam daudz laimes dzimšanas dienā, kas ir pirmā šāda veida vēsts par Saseksas hercogu kopš 2021. gada, vēsta CNN. Šogad 15. septembrī princis svinēja savu 40 gadu jubileju.

Sociālajos medijos "X" un "Instagram" tika ievietots apsveikums ar ziņojumu: "Novēlām Saseksas hercogam ļoti laimīgu 40. dzimšanas dienu šodien!" Stundu vēlāk ar šo ziņu savā "Instagram" kontā dalījās arī princis Viljams un Velsas princese Ketrīna, klāt pievienojot arī savu sveicienu: "Sveicam Saseksas hercogu 40. dzimšanas dienā!"

Publiski laba vēlējumi svētkos no karaliskās ģimenes ir pārsteigums, jo Harijs ir atsvešinājies no brāļa un viņam ir sarežģītas attiecības arī ar savu tēvu, karali Čārlzu III.

Princis Harijs un Saseksas hercogiene Megana Kalifornijā dzīvo kopš 2020. gada pēc tam, kad abi atkāpās no Lielbritānijas monarhijas karaliskajiem pienākumiem.

Kopš tā laika attiecības ģimenē bijušas saspīlētas, īpaši pēc Harija memuāru "Spare" izdošanas, kurā Harijs brāli Viljamu nosauca par savu "galveno ienaidnieku" un apgalvo, ka viņš viņam uzbruka.

Saziņa starp Hariju un citiem karaliskās ģimenes locekļiem kopš tā laikā bijusi niecīga. Harijs apmeklēja savu tēvu pēc tam, kad Čārlzam tika apstiprināta vēža diagnoze šīgada sākumā, bet viņa kompānijā pavadīja tikai 45 minūtes. Viņš īslaicīgi viesojās Londonā šīgada pavasarī, lai atzīmētu "Invictus Games" 10. gadadienu, taču šī apmeklējuma laikā nesatika nevienu no ģimenes. Lai arī Harijs vēlējies satikt tēvu, princis Čārlzs norādījis, ka ir pārāk aizņemts un nevar izbrīvēt nevienu brīdi, lai satiktos.

Tiek lēsts, ka Harijs savu 40 gadu jubileju pavadīja kopā ar sievu Meganu un viņu bērniem – princi Ārčiju un princese Lilibetu, bet pēc tam dosies kopīgā ceļojumā ar tuvajiem draugiem.

Princis Harijs BBC paudis, ka, atšķirībā no 30 gadu jubilejas, kad jauno dzīves posmu viņš sagaidīja ar bažām, pašlaik viņš jūtas sajūsmināts par savu 40. dzimšanas dienu. "Lai kāds būtu mans vecums, mana misija ir turpināt darīt labu pasaulē," viņš norādījis.

Hercogs arīdzan pastāstījis, ka tēva loma viņu ir mainījusi: "Būt tētim ir viens no lielākajiem dzīves priekiem, un tas ir tikai padarījis mani vēl motivētāku un apņēmīgāku, lai padarītu šo pasauli labāku."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!