Foto: Publicitātes foto

No mokteiļiem un mazuļiem līdz tumšiem noslēpumiem un svingeriem – "Hulu" jaunais realitātes šovs "The Secret Lives of Mormon Wives" ("Mormoņu sievu slepenās dzīves"), ko Latvijā var redzēt arī "Disney+", ir skandālu saraksts, kas krietni garāks par tā varoņu pieaudzētajiem matiem. Astoņās seriāla sērijās kā amerikāņu drāmas kalniņi norisinās stila cīņas, sieviešu draudzība un ķīviņi, plastiskā ķirurģija, mākslīgais skaistums un, protams, sekss. Un tam visam pa vidu un pāri – mormoņu reliģiskās tradīcijas, kā arī sieviešu centieni mainīt šīs kultūras un morāles normas.

Šova varones ir Soltleiksitijas sieviešu grupa, kurā iekļaujas gan nopietnas Pēdējo Dienu Svēto Jēzus Kristus baznīcas (Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) draudzes locekles, gan tās, kas no baznīcas ir aizgājušas, bet ir audzinātas saskaņā ar tās stingrajām vērtībām. Vēl konkrētāk, tās ir influenceres no grupas ar tēmturi #MomTok, kuras popularizējušas mormoņu tēlu ar ļoti populāriem deju videoklipiem un ienesīgiem zīmolu darījumiem.

Dejas, sporta tērpi un milzu "Stanley" krūzes

2022. gada janvārī četras sociālo mediju influenceres, kuras vienoja līdzīgs saturs soctīklos, nolēma apvienot spēkus un radīt videoklipus kā grupa. Viņas to nosauca par #MomTok. Izdevumā "Today" Teilore Frenkija Pola, 30 gadus veca trīs bērnu mamma, saka: "Viss sākās ar mani. Kā jau ar jebkuru jautru videoklipu veidošanu, uzaicināju meitenes pievienoties. Un tad tas izauga par lielāku un lielāku grupu." Sociālais hobijs pārtapa biznesā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!