Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Pie skatītājiem atgriezies šokējoši atklātais sociālais projekts "Caur ērkšķiem uz...". Sestās sezonas dalībnieces jau pirmajā šova epizodē ātri vien nokaitināja grūtniece Diāna (32), kura šobrīd ir septītā bērna gaidībās. Kamēr visas dalībnieces spēja ierasties uz pirmo kopīgo tikšanos laikā, viņa pamanījās nesteigties. Tiesa, tas vēl būtu sīkums.

Kūpinot vienu dūmu pēc otra, dalībnieces pamanīja, ka arī Diāna no cigaretēm neatsakās. "Smēķē stāvoklī! Tas man iegriež bišķiņ. Viņa teica, ka pīpē no 11 gadu vecuma, tāpēc esot vienalga," izbrīnīta ir šova dalībniece Monika. Viņai pievienojas Viktorija: "Es uzskatu, ka mammām nevajadzētu pīpēt. Tas ļoti, ļoti kaitē bērnam!"

Vēlāk piedzīvojumi turpinājās – sajūtot spēcīgu pīrādziņu aromātu autobusā, Diāna steigšus pameta spēkratu, lai izvemtos.

Diāna

Diāna uzaugusi nelabvēlīgā daudzbērnu ģimenē un kopš septiņu gadu vecuma pārsvarā dzīvojusi bērnunamā. Viņas pirmā bērna tēvs par meitu vispār neliekoties ne zinis, stāsta Diāna, un arī viņa pati nebija spējusi par bērnu parūpēties, tādēļ meitene nonāca audžuģimenē.

Tad sieviete satikusies ar savu tagadējo vīru, un kopā viņiem ir pieci bērni, bet sestais ir vēl Diānas puncī. Neviens no pieciem bērniem kopā ar vecākiem nedzīvo dzīves apstākļu dēļ. Attiecībās ar dzīvesbiedru Diānai trūkstot stabilitātes, jo laiku pa laikam partneris dodas pie citām sievietēm, taču viņai vēl aizvien ir bail no vīra šķirties. Ar projekta palīdzību Diāna vēlas atrast sevi, sakārtot dzīvi un atgūt bērnus.

Viktorija

Viktorija uzauga trīs bērnu ģimenē – tēvs dzēra un bija vardarbīgs. Kad meitenei palika septiņi gadi, tēvs nomira.

Viktorija četrus gadu nodzīvojusi internātā, kur viņu apcēla un apsmēja, jo pati sevi nemācēja aizstāvēt. Taču jau sākumskolā meitene atklājusi savu kaislību – aktiermākslu. Pabeidzot skolu, meitenes domas nemainījās un viņa mammai teikusi, ka vēlas savu dzīvi saistīt ar aktiermākslu, bet mamma izvēli neatbalstīja.

Pēcāk Viktorija izmācījās par šuvēju, taču pēc dažiem gadiem viņa pievērsās dzejoļu un scenāriju rakstīšanai. Viktorijai ir divi bērni – ar 12 gadus vecā dēla tēvu attiecības sievietei bija neveiksmīgas. "Viņam vajadzēja tikai vienu no manis un, ja es viņam nedevu to, ko viņš grib katru vakaru, viņš mani sita," stāsta Viktorija.

Taču tagad viņa ir harmoniskās attiecībās ar otrā bērna, divus gadus vecās meitiņas, tēvu. Viktorija vēlas iegūt karjeru, kādu visu dzīvi vēlējusies.

Likteņa sisto dāmu stāstus vari lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!