Foto: LETA; Publicitātes foto

Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane ļāvusies ekstravagantā mākslinieka Artūra Bērziņa redzējumam, pozējot kaila viņa jaunajā personālizstādē "Himēras", vēsta žurnāls "Privātā Dzīve".

Pagājušajā nedēļā tika atklāta šī izstāde "Himēras", un, kā ierasts, pašmāju skandalozais mākslinieks Bērziņš savos darbos bija iekļāvis sabiedrībā zināmas personības.

Aktrise, komentējot savu pieredzi šajā projektā, "PDz" atklāj: "Viss ir izturēts līdz smalkākajai detaļai, neko citu no Artūra es nemaz nesagaidīju. Viņš ir skrupulozs un rūpīgs mākslinieks, bez paviršības elementiem. To es viņā ļoti cienu. Gotiskais šiks un avangards barokālā ietvarā."

Foto: Publicitātes foto

Izstādes tēma – atcilvēciskošanās. Ne tā saucamajā dehumanizācijas izpratnē, bet kā morālo īpašību, humānisma sabrukums sabiedrībā, iestājoties post-demokrātijas laikmetam. "Himēras" ir par tā saukto "jauno cilvēku" veidošanu, kā tas jau ir noticis iepriekšējos lielajos sociālajos projektos. Piemēram, kā tika audzināts "padomju cilvēks" ar noteiktu vērtību sistēmu un pasaules uztveri.

Kā izrādās, Lelde un Artūrs iepazinušies, kad viņa sākusi strādāt teātrī. Viņasprāt, Artūram ir izcila spēja iedvesmot un radīt drošu vidi, kurā viņa jūtas absolūti brīva no aizspriedumiem. Viņa atzīst, ka Artūrs ir cilvēks, kura mākslai viņa ir pilnībā atdevusies. "Viņš ir vienīgais mākslinieks, kam esmu uzticējusi savu ķermeni attēlot kailu. Es viņam pilnībā uzticos. Es viņu redzu un jūtu," viņa sacīja izdevumam "Privātā Dzīve".

Tiesa, šī nav pirmā reize, kad Dreimane ļaujas Bērziņa skatījumam. Pirmo reizi Dreimani kailu viņš iemūžināja 2017. gadā, bet pirms četriem gadiem viņš viņu fotografēja žurnālam "Klubs". Bērziņa darbos Dreimane ne tikai pozē, bet kļūst par mākslas sastāvdaļu. Vai tas ir mākslinieka un mūzas ideāls savienojums? Šķiet, ka tā!

Patiesībā pievilcīgā skatuves māksliniece nevairās izrādīt savu lielisko augumu. Reiz jau rakstījām, ka Taizemē "iestrēgusī" Lelde Dreimane priecē ar krāšņu pludmales foto.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 39. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!