Foto: Widell Studio

Policists, ārsts, skolotājs, astronauts – tās ir tikai dažas no profesijām, par kurām sapņojam bērnībā. Tomēr cik daudziem izdodas īstenot savus bērnības sapņus un kā būtu, ja uz vienu dienu būtu iespēja iejusties šajā amatā? No 13. oktobra jaunā TV3 raidījumā "Pielaiko profesiju" aktieris un režisors Jurijs Djakonovs un digitālā satura veidotāja Nansija Garkalne atklās dažādu profesiju aizkulises un izaicinās viens otru izkāpt no savas komforta zonas.

Jurijs bērnībā sapņoja kļūt par arheologu jeb, kā viņš pats precizē, – paleontologu. Savukārt Nansija spilgti atceras, ka vēlējusies kļūt par celtnieci, tas pat esot ierakstīts viņas bērnudārza diplomā. Tomēr redzam, ka abu bērnības sapņi nav īstenojušies un ikdienā viņi dara ko pavisam citu. Nu viņi ir gatavi mesties piedzīvojumā un ēnot visdažādāko profesiju pārstāvjus, izzinot viņu ikdienu un darba aizkulises, izpildot visdažādākos uzdevumus, kā arī noskaidrot savu varēšanu un potenciālu konkrētajā profesijā.

"Lai gan dzīvoju jau kādu laiku uz šīs pasaules, neesmu nemaz izmēģinājis tik daudz profesiju. Esmu mēģinājis kādreiz būt par avīžu žurnālistu, pavisam nedaudz esmu strādājis celtniecībā, par taksistu, bet principā visu savu mūžu esmu strādājis kā aktieris un režisors, arī kā tulks. Iejūtoties jaunās profesijās, protams, ir viegla nervozitāte, bet zinu, ka to, ko es nevarēšu izdarīt profesionāli jaunajos arodos, kompensēšu ar savu attieksmi un harizmu," pārliecības pilns ir Jurijs.

Raidījumā Nansija un Jurijs "pielaikos" moderatora, elektrospeciālista, klientu apkalpošanas speciālista, kurjera, operatora un citas interesantas profesijas, noskaidrojot, kas ietilpst šādu profesiju ikdienas darba pienākumos un kādām prasmēm jābūt, lai šādu darbu veiktu. Ņemot vērā abu vadītāju atraktīvās personības, azartu un zinātkāri, bez piedzīvojumiem un kurioziem raidījumā neiztikt!

Nansija atzīst: "Pirms lecu iekšā jaunā arodā, ir patīkams satraukums, jo zinu, ka tas būs piedzīvojums ar neparedzamiem pagriezieniem, kuros es noteikti uzzināšu ko jaunu – tas manam atklājēja un pētnieka garam liek līksmot. Tomēr tajā pat laikā šīs sajūtas mijas arī ar bailēm par neizdošanos. Negribas izgāzties kā vecai sētai, jo laika ir maz, tikai viena diena – pirmā un, iespējams, pēdējā iespēja."

Jauno, izzinošo un izklaidējošo raidījumu "Pielaiko profesiju" varēsi skatīties no 13. oktobra svētdienu rītos pulksten 11.15 kanālā TV3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!