Foto: Vida Press

"Netflix" producē repera 50 Cents dokumentālo seriālu par Šona "Didija" Kombsa apsūdzībām par seksa tirdzniecību, izspiešanu, seksuālu vardarību. Aleksandrija Steipltone ir šī projekta režisore un pašlaik notiek tā producēšana, vēsta "Variety".

Viens no Šona "Didija" Kombsa lielākajiem kritiķiem 50 Cent un režisore Steipltone "Variety" skaidrojuši, ka šis stāsts ir nozīmīgs un sarežģīts, jo iekļauj ne tikai līdz šim pieejamos virsrakstus un videoklipus, bet desmitiem gadus ilgušus notikumus.

Viņi apņēmušies dot balsi tiem, kuriem tā līdz šim nav sniegta, un prezentēt orģinālus, niansēm bagātus aspektus par notikušo. "Lai arī apsūdzības ir visai satraucošas, mēs aicinām visus atcerēties, ka stāsts par Šonu Kombsu pilnvērtīgi neatspoguļo stāstu par hip-hopu un tā kultūru," filmas veidotāji uzsvēruši, un norādījuši, ka individuālai rīcībai nevajadzētu aizēnot plašāku kultūru un tās sniegto ieguldījumu.

Sākumā 50 Cent paziņoja, ka viņa grupa "G-Unit" producēs dokumentālo seriālu decembra sākumā, sākot no punkta, kad pret Kombsu tika izvirzītas vairākas prasības. Bijušās Kombsa draudzenes Kasandras Venturas prasība pret reperi, kura tika iesniegta 2023. gada novembrī, pavēra Pandoras lādi un tai sekoja vēl citas.

2024. gada 16. septembrī Didiju aizturēja un viņš atrodas Metropolitēna aizturēšanas centrā Bruklinā. Pret viņu vērstas apsūdzības par seksuālo tirdzniecību un vardarbību, kā arī izspiešanu.

Reperis un producents sola, ka ieņēmumi no dokumentālās filmas tiks izmantoti seksuālās vardarbības upuru atbalstam.

Šis ir pirmais "Netflix" oficiālais apstiprinājums par iesaisti seriāla veidošanā, lai arī 50 Cent jau jūlijā bija apspriedis šo projektu ar "Hollywood Reporter".

Problēmas ar likumu Šonam "Didijam" Kombsam sākās 2023. gada novembrī, kad viņa bijusī mīļotā sieviete Ventura iesniedza prasību. Tajā pašā nedēļā reperi vardarbībā un uzbrukumā apsūdzēja vēl divas citas sievietes. Kombss visas apsūdzības noliedza. Decembrī tika iesniegta jau cita civilprasība pret Kombsu, kurā apgalvots, ka mūziķis kopā ar diviem citiem vīriešiem veicis sekuālu tirdzniecību, kurā iesaistīta nepilngadīga meitene.

Šī gada februārī nāca klāt jaunas apsūdzības, arī no repera bijušā producenta Rodnija Džonsa juniora, kurš sacīja, ka Kombss veicis nevēlamas seksuāla rakstura darbības un gribējis viņu piespiest nodarboties ar seksu ar citu vīrieti.

Nesenākā prasība pret Didiju bijusi no Talijas Greivsas, kura apgalvojusi, ka Kombss un viņa miesassargs 2001. gadā viņu sazāļojuši un izvarojuši, kā arī procesu nofilmējuši. Lai arī pret Kombsu vērstas nu jau 11 apsūdzības, viņš savu vainu atzinis vienā gadījumā, un tikai pēc tam, kad tika nopludināts video, kurā bija redzams kā Kombss sit un sper savai tā brīža draudzenei Kasandrai Venturai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!