Foto: Emīls Trauliņš

Otrdien, Starptautiskajā kafijas dienā, baristas lomā kādā Rīgas centra kafejnīcā "Caffeine" pieķerts populārais latviešu dziedātājs un DJ Markus Riva. Taču viņš nav pieņēmis jaunu profesiju un mūziku nepametīs, jo baristas lomu vien iemēģinājis izaicinājuma dēļ.

Mūziķis fanu bažas kliedē, apgalvojot, ka pieņēmis "Caffeine" Starptautiskās kafijas dienas izaicinājumu un uz skatuves vēl plāno atgriezties. "Šodien darbojos kā barista rūdīta kafijas meistara Vitolda Dreimaņa vadībā. Es vienkārši nācu, kāds esmu, un tagad iemācos pārējo, jo kolēģi ir jauki, visu parāda un sniedz palīdzīgu roku, kad tas nepieciešams. Darbs nav ļoti sarežģīts, bet prasa rūpību un arī radošumu. Tāpat svarīgas ir klientu apkalpošanas prasmes un, protams, mīlestība pret kafiju. Vissvarīgākais tomēr ir tas, lai ikviens šajā Kafijas dienā tik tiešām arī varētu nobaudīt garšīgu kafiju!" stāsta mūziķis.

Markus visas dienas garumā kopā ar ekspertu mācījies par kafijas noslēpumiem, pagatavojis dzērienus un pasniedzis tos apmeklētājiem. Kafejnīcas apmeklētāju reakcijas, ieraugot aiz letes Latvijā zināmo dziedātāju, bijušas visdažādākās – no šoka līdz pat lielam priekam, ne viens vien arī jautājis par mūziķa nākotnes plāniem.

"Katram tomēr jādara tas, kas viņam sanāk vislabāk, un, lai gan šodien iemācījos daudz ko interesantu, sarežģītāko dzērienu pagatavošanu laikam uzticēšu profesionāļiem. Būt par baristu man sanāk tīri labi, kas nozīmē, ka bez darba nepalikšu, tomēr savu mūziķa profesiju vēl neplānoju pamest," saka Markus Riva.

Jau 10 gadus Starptautiskās Kafijas organizācijas (ICO) dalībvalstis, kuru starpā ir arī Latvija, 1. oktobrī svin Starptautisko kafijas dienu, vienojot gan tos, kuri nodrošina kafijas ceļu pie cilvēkiem, gan kafijas cienītājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!