Foto: AP/Scanpix/LETA

Teilore Svifta ir sasniegusi jaunu karjeras virsotni, kļūstot par pasaulē bagātāko sievieti-mūziķi. Saskaņā ar "Forbes" datiem viņas neto vērtība tiek lēsta 1,6 miljardu ASV dolāru apmērā (1,45 miljardi eiro). Iepriekš šis tituls bija dziedātājai un kosmētikas magnātei Riannai.

Tiek ziņots, ka Svifta, pateicoties savas turnejas "Eras Tour" rekordlielajiem panākumiem, 2023. gadā oficiāli kļuva par miljardieri. Viņas bagātību, kuru lēš 1,6 miljardu ASV dolāru apmērā, sastāda dažādi ienākumu avoti. Aptuveni 600 miljonus dolāru (546 miljoni eiro) veido ienākumi no koncertu pārdošanas un autoratlīdzībām, vēl 600 miljonus dolāru viņai nes mūzikas katalogs, kuru viņa sāka atkārtoti izdot 2021. gadā. Papildus tam, aptuveni 125 miljonus ASV dolāru (114 miljonus eiro) viņa ir ieguldījusi nekustamajos īpašumos Ņujorkā, Beverlihilsā, Nešvilā un Rodailendā.

Jāatzīmē, ka 34 gadus vecā mūziķe ir pirmā mūziķe, kas kļuvusi par miljardieri, galvenokārt pateicoties saviem muzikālajiem panākumiem, norāda finanšu izdevums. Viņas bagātība ievērojama ar to, ka tā nav gūta ar uzņēmējdarbību vai zīmola sadarbībām, bet gan ar pašas radīto mūziku un veiksmīgām turnejām, kas nostiprina viņas unikālo pozīciju mūzikas industrijā.

Tas vien nozīmē, ka Riannai, kura pagājušajā gadā ieņēma topa pirmo vietu, tagad jāatdod kroņa vieta. Tomēr hita "Umbrella" izpildītāja un "Fenty Beauty" dibinātāja joprojām mirdz kā dimants. Ar neto vērtību, kas tiek lēsta 1,4 miljardu ASV dolāru (1,27 miljardu eiro) apmērā, Rianna ir saglabājusi iespaidīgu statusu, pateicoties veiksmīgajai kosmētikas līnijai un apakšveļas zīmolam "Savage x Fenty", kas turpina nest milzīgus ienākumus ārpus mūzikas pasaules.

Bagātāko mūziķu sarakstā Teilore Svifta ierindojas otrajā vietā, pārspējot lielāko daļu industrijas sieviešu un vīriešu. Vienīgais, kuram viņa šobrīd atpaliek, ir reperis Jay-Z, kura neto vērtība tiek lēsta 2,5 miljardu ASV dolāru (2,27 miljardu eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!