Foto: Ritvars Stankevičs

Jurists, kriminālseriālu zvaigzne Andris Daugaviņš aizvadītajā nedēļas nogalē debitējis uz teātra skatuves – viņam uzticēta galvenā loma angļu komēdiju meistara Reja Kūnija lugā "Glābjas, kas var...". Tomēr ne viss noritēja tik gludi, kā varētu vēlēties, pirmizrādes ballītē, griežot kūku, Daugaviņš savainojis kreisās rokas vidējo pirkstu.

Daugaviņš plašākai publikai pazīstams ar lomām seriālā "Nelūgtie viesi" un filmā "Kriminālās ekselences fonds", tomēr komēdijā "Glābjas, kas var..." viņš iejuties pavisam citā tēlā – taksometra šofera Džona Smita lomā. Smits ir vīrs, kurš savu paralēlo dzīvi ir sakārtojis pēc stingri sastādīta grafika, neraisot ne mazāko aizdomu ēnu, līdz brīdim, kad, iekuļoties kautiņā, nonāk slimnīcā. Tālākā notikumu gūzma cienīga skrējienam vāveres ritenī, melu uz blēdību lavīnai augot augumā.

Izrādes aktieru sastāvs ir līdz šim nebijis Latvijas skatītājam. Bez Andra Daugaviņa un Lindas Kalniņas lomās iejutušies arī vairāki citi populāri kino un teātra aktieri, tostarp Lelde Dreimane, Rihards Lepers, Edgars Lipors, Jānis Jarāns, Valdis Pavlovskis, kā arī komiķis Edgars Bāliņš.

Uz pirmizrādi ieradušies bija ari sabiedrībā zināmi cilvēki: režisori Dž.Dž. Džilindžers un Ināra Kolmane, kā arī Vlads Kovaļovs kopā ar sievu, producenti Leldi Kovaļovu. Pasākumu apmeklēja arī Latvijas radioteātra vadītāja Māra Eglīte, mūziķi Mārtiņš Kanters, Arnis Veisbārdis un Horens Stalbe, kā arī producente Rūta Reinika, mūziķu menedžere Santa Kola, alpīnisti Kristaps un Kristīne Liepiņi, deju pasniedzēja Marta Kalēja Millere un daudzi citi. Šī izrāde pievērsa ievērojamu sabiedrības uzmanību un kļuva par lielu kultūras notikumu.

Tomēr ne viss noritēja tik gludi, kā varētu vēlēties. Kā šonedēļ ziņo "Privātā Dzīve", pirmizrādes ballītē Daugaviņš guvis traumu. Pēc pirmizrādes aktieri pulcējušies uz ballīti un svētku kūkas baudīšanu, kur Dreimane svētku kūkas sagriešanu uzticējusi tieši galvenās lomas atveidotājam. Daugaviņš, atzīstot, ka nemāk griezt tortes, tomēr nolēmis to darīt. Rezultātā viņš savainoja kreisās rokas vidējo pirkstu, iegriežot ar nazi. "Au, johaidī, bļahamuha!" kliedza aktieris. Neskatoties uz to, Daugaviņš "PDz" atzinis, ka pēc pirmizrādes jūtas lieliski.

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!