Foto: Vida Press

Lizu Mariju Presliju tik ļoti satriekusi viņas dēla Bendžamina Keova pašnāvība 2020. gada 12. jūlijā, ka viņa nespējusi apglabāt viņu un vēl divus mēnešus turējusi mājās. Viņa pat aicinājusi tetovēšanas meistaru, lai radītu ar dēlu identisku tetovējumu.

Tā ir tikai daļa no pārsteidzošajām atklāsmēm, kas lasāmas sievietes memuāros "From Here to Great Unknown", ko pēc Preslijas nāves 2023. gada janvārī ir pabeigusi viņas meita, aktrise Railija Keova.

Grāmatā Liza Marija atklāj, ka viņai bija jāpiespiež sevi "cīnīties", lai dzīvotu pārējo bērnu — Railijas un dvīņu Hārperes un Finlijas Lokvudu – dēļ. Viņai tas nozīmēja neuzreiz atvadīties un neapglabāt dēlu Bendžaminu. Arī tādēļ, ka viņa nespēja izlemt, vai apbedīt viņu Havaju salās vai Greislendā, Memfisas īpašumā, kur nomira un ir apglabāts viņa vectēvs Elviss Preslijs.

"Manā mājā ir atsevišķa guļamistaba, un es tur divus mēnešus turēju Benu Benu. Kalifornijas štatā nav likuma, kas pieprasa tūlītēju apbedīšanu," raksta Liza Marija. "Es atradu ļoti empātisku apbedīšanas biroja īpašnieci..." Viņa piebilst, ka istabā tika uzturēta nemainīga temperatūra, ap 13 Celsija grādiem, lai saglabātu viņa ķermeni, piebilstot, ka viņa "pieradusi pie viņa, rūpējoties un turot viņu tur".

Railija un Liza Marija nolēma pagodināt Bendžaminu, iegūstot tādus pašus tetovējumus – Bendžaminam uz atslēgas kaula bija ierakstīts māsas vārds, bet uz rokas – mātes vārds. Railija izdarīja līdzīgi un uztaisīja tetovējumu par godu brālim uz sava atslēgas kaula. Tetovēšana notika mājās, un, kad mākslinieks jautāja, vai ir pieejamas Bendžamina tetovējumu fotogrāfijas, lai saskaņotu fontu un izvietojumu, Liza Marija atbildēja: "Nē, bet es varu jums tos parādīt."

Railija raksta: "Liza Marija Preslija tikko bija lūgusi šim nabaga vīrietim paskatīties uz viņas mirušā dēla līķi, kas atradās istabā blakus mums. Man ir ārkārtīgi absurda dzīve, bet šis brīdis ir pirmajā top pieciniekā." Pati Liza Marija arī esot apzinājusies, cik dīvaini tas bija. Drīz pēc tetovēšanas visi sajuta, ka Bendžamins vēlētos tikt apglabāts. "Pat mamma teica, ka jūt, kā viņš saka – "Tas ir ārprāts, mammu, ko tu dari? Kas pie velna!"" Ģimene sarīkoja Bendžamina bēres Malibu, blakus Elvisa atdusas vietai, kur vēlāk tika apbedīta arī Liza Marija.

Railija raksta par brāļa cīņu ar garīgās veselības problēmām un biežo alkohola lietošanu. Viņa netic, ka brālis "patiešām" būtu vēlējies mirt, un viņa ar mammu pēc Bendžamina nāves ilgi meklēja atbildes viņa viedtālrunī. "Atradām īsziņu, kas mammai tika nosūtīta pāris nedēļas pirms viņa nāves. Tajā bija rakstīts: "Es domāju, ka ar mani kaut kas mentāli nav kārtībā. Pieļauju, ka man ir garīgās veselības problēmas,"" un Railija atzīst: "Tas plosa sirdi, ka viņš tikai divas nedēļas pirms pašnāvības saprata, ka viņam būtu vajadzīga palīdzība."

Veselā miesā vesels gars!

Abonē "Delfi Plus" gadam vai diviem un saņem dāvanā 7 vai 30 dienu perioda karti no "MyFitness"! Vairāk par piedāvājumu uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!