Foto: Imago/Scanpix/LETA

Ralfa Šūmahera 22 gadus vecais dēls Deivids Šūmahers apgalvo, ka viņa mātei ir "garīgas problēmas", un aicina viņu likties mierā, raksta portāls "Daily Mail". Deivids ar to publiski dalījies, vēloties aizstāvēt savu tēvu, kura konflikts ar bijušo sievu Koru turpina saasināties.

Jau vēstīts, ka bijušais Pirmās formulas (F-1) braucējs Ralfs Šūmahers jūlijā "iznāca no skapja", atklājot, ka ir viendzimuma attiecībās ar franču biznesa menedžeri Etjēnu Buškē-Kasanu. Šīs vēstis izraisīja strīdu starp Šūmaheru un viņa bijušo sievu Koru, kura nosauca viņu par meli un sūkstījās, ka ar Ralfu "izniekojusi savas dzīves labākos gadus". Viņi bija precējušies 14 gadus, bet izšķīrās 2015. gadā.

Vecāku strīdā Deivids ir skaidri norādījis, ka ir sava tēva pusē un apgalvo, ka viņa mātei ir "garīgas problēmas". "Parasti es nevēlos publiski runāt par ģimenes lietām," viņš iesāka savu runu, kas tika publicēta tagad dzēstā "Instagram" īsstāstā, norādot, ka šādas tēmas vienkārši nav citu cilvēku darīšana. "Diemžēl, šķiet, mana māte uz to skatās citādi. Pienācis laiks tam pielikt punktu: es tikai vēlos dzīvot mierīgu dzīvi, sasniegt savus mērķus, citiem nejautājot par visām lietām, kurās mana māte apsūdz mani un tēti."

Deivids stāstīja, ka viņa mamma no "garīgām problēmām" cietusi, cik vien viņš sevi atceroties. Viņš arīdzan pastāstīja, ka laikā, kad vecāki šķīrās, viņa māte viņam draudējusi: "Teica: "Ja es nedzīvošu kopā ar viņu, viņa iznīcinās manu dzīves sapni – būt par sacīkšu braucēju, jo abu vecāku aizgādības dēļ viņa neparakstītu vajadzīgos dokumentus.""

Viņš pauda, ka viņa nebija tādā garīgā stāvoklī, lai par viņu parūpētos. "Un es negribēju uzaugt vidē, kur vienīgais, kam bija nozīme, ir tas, cik slikts cilvēks esot mans tēvs. Vienkārši vairs negribēju būt viņas tuvumā."

Deivids arī piemin atgadījumu, kad Kora gribējusi atņemt viņu tēvam atņemt bez Deivida piekrišanas. "[Situācija] kļuva tik nekontrolējama, ka mums vajadzēja izsaukt policiju, jo viņa bez apstājas sita manam tēvam." Viņš arī norāda, ka pastāvīgas apsūdzības un Koras apgalvojumi, ka Ralfs par bijušo sievu runājot tikai sliktu, nebūt neatbilst patiesībai.

"Mans tēvs vienmēr darīja visu iespējamo, lai man ar māti būtu labas attiecības. Tētis gadiem ilgi mani vairākkārt aicināja dot viņai vēl vienu iespēju. Es vienmēr to noraidīju, jo man nav nedz vēlēšanās, nedz nervu vēlreiz iet cauri tam pašam – uzjundīt vecās atmiņas un piedzīvot to pašu." Viņš arī teicis, ka tas, kā mamma uzvedoties šobrīd, esot "absolūts apkaunojums". "Mani vecāki ir šķīrušies jau deviņus gadus! Lūdzu, liec mūs mierā un ļauj mums dzīvot savu dzīvi – mēs arī tevi liksim mierā!" viņš stāstīja saviem "Instagram" sekotājiem.

Deivids ir sacīkšu braucējs, kurš šobrīd piedalās 2024. gada "ADAC GT Masters" sacensībās ar "Haupt Racing Team". Savus pirmos soļus sacīkšu pasaulē viņš spēra jau ļoti agrā vecumā, sekojot tēva pēdās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!