Foto: Publicitātes foto

Šī gada jūnijā, kad visā Latvijā svinēja Jāņus, septiņas sabiedrībā zināmas personības kopā ar "TV3" ētera personību Kristīni Garklāvu devās uz Tadžikistānu, lai dotos teju 90 kilometrus garā, izaicinošā pārgājienā pa leģendārajiem Fanu kalniem. No 22. oktobra otrdienu vakaros pulksten 21:45 "TV3" skatītājiem būs iespēja sekot līdzi pārgājiena dalībniekiem šajā neparastajā piedzīvojumā. Zemāk atradīsi foto galeriju – ieskatu pārgājienā.

Šoreiz Kristīne Garklāva līdzi aicinājusi doties TV personību Valteru Krauzi, aktrisi Zani Daudziņu, mūziķi Fiņķi, mākslinieku Kristianu Brekti, modeli un TV personību Māru Sleju, aktieri Kārli Arnoldu Avotu, kā arī profesionālo inline skrituļslidotāju Nilu Jansonu.

Līdz šim neviens no dalībniekiem līdzīgu pārgājienu nav veicis un, lai arī distance varētu šķist viegla, jo dienā noejamo kilometru skaits nav tik iespaidīgs, lielu slodzi un pārbaudījumus rada tieši pievaramais augstums jeb kāpiens kalnos.

Pārgājiens ilgs sešas dienas un piecas naktis, no kurām vienu nakti dalībnieki pavadīs vietējo kalnu iedzīvotāju mājās, kuras no mūsu ierastās civilizācijas, protams, ir ļoti tālu. Vietējie tur dzīvo bez sakariem un interneta, bet dalībniekiem tas būs kārtējais izaicinājums – teju nedēļu būt prom no sociālajiem tīkliem, bezgalīgajām sarakstēm un zvaniem.

"Nu jau kāds brīdis pagājis kopš atgriešanās no Tadžikistānas. Esam atpakaļ ierastajās dzīvē, bet tur piedzīvotais un pārdzīvotais dzīvos mūsos vienmēr. Majestātiski, vientuļi kalnu milži, kas brīžiem mūs visus pārbaudīja un izaicināja. Visapkārt esošais autentiskums, dabas neskartums, kalnos dzirdamās ganu sasaukšanās – tās visas bija mācības. Un, kā mūsu Tadžikistānas draugs Abduls sacīja – mēs esam atnākuši šeit, lai acis izmazgātu ar skaistumu," pārdomās par piedzīvoto dalās Kristīne Garklāva.

Pārgājiena laikā visus dalībniekus sagaida izaicinājumi – gan fiziski, gan morāli. Dalībniekiem ir iespēja izstāties no pārgājiena, taču tas nozīmētu mērot atpakaļ ar kājām to pašu ceļu, kas jau noiets, glābšanas helikopters viņus šeit nesagaidīs. Tādēļ pirms došanās ekspedīcijā viņi izgāja veselības pārbaudes, lai pārliecinātos, ka ir fiziski gatavi šādai slodzei, kā arī devās uz treniņiem sporta zālē.

Izvēloties pārgājiena galamērķi, tas tika rūpīgi izpētīts un raidījuma veidotāji konsultējās ar Ārlietu ministrijas konsulāro dienestu, pievēršot īpašu uzmanību gan drošībai, gan ģeopolitiskajai situācijai Tadžikistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!