Foto: AP/Scanpix/LETA

Lai gan Als Pačino ir viens no slavenākajiem kino aktieriem pasaulē, interesanti uzzināt, ka viņa finansiālā labklājība ne vienmēr bijusi spīdoša. Aktieris atklājis, ka 2011. gadā viņš sācis saņemt brīdinājumus par to, ka viņa grāmatvedim, kuram, starp citu, bija arī daudzi citi slaveni klienti, tomēr nevajadzētu uzticēties.

Als Pačino savos nesen izdotajos memuāros "Sonny Boy" atklāja, ka viņam nācās būtiski mainīt savu karjeru, kad negodprātīgs grāmatvedis izpumpējis visu viņa naudu. Šis grāmatvedis, kurš vēlāk tika notiesāts un pavadīja septiņarpus gadus cietumā, nepareizi pārvaldīja "Oskara" balvas ieguvēja līdzekļus, izraisot Pačino uzkrājumu samazināšanos no 50 miljoniem ASV dolāru līdz apaļai nullei.

Viss sācies 2011. gadā, kad Pačino sāka saņemt brīdinājumus, ka viņam nevajadzētu uzticēties savam grāmatvedim. Vēlāk, īrējot greznu māju Beverlihilsā un dodoties ceļojumā uz Eiropu kopā ar draugiem un ģimeni, viņš iztērēja naudu, par kuru vidusmēra cilvēki tikai varēja vien sapņot. Taču, atgriežoties mājās, Pačino radās aizdomas, jo viņš saprata, ka, neskatoties uz dārgo atvaļinājumu, viņa finanses nav būtiski mainījušās: "Es zināju, ka kaut kas nav kārtībā!"

Kā vēlāk noskaidrojās, aktieris nezinot bija strādājis ar korumpētu grāmatvedi, kas viņam nodarīja zaudējumus 50 miljonu ASV dolāru apmērā. "Es biju bankrotējis. Man bija 50 miljoni ASV dolāru, un tad man nebija nekā. Man piederēja īpašums, bet man nebija naudas..." memuāros stāsta Pačino.

Lai gan grāmatvedis vēlāk tika atzīts par vainīgu un izcieta cietumsodu, aktierim bija jāmaksā rēķini: maksājumi par 16 automašīnām, 23 mobilajiem tālruņiem un ainavu veidotāju, kurš saņēma 400 000 ASV dolāru gadā. Mājā, kurā viņš pat nedzīvoja!

"Lielās algas, pie kurām biju radis, vairs netika saņemtas," atzīmēja Pačino. Tāpēc viņš sāka plānot budžetu un strādāt vairāk, pieņēma lomas filmās, kas solīja lielus honorārus, nevis izvēlējās lomas, balstoties uz varoņa raksturu. Aktierim nācās uzņemties darbus, ko viņš agrāk nekad nebūtu darījis.

""Džeks un Džila" bija pirmā filma, ko uzņēmu pēc tam, kad zaudēju naudu. Godīgi sakot, es piekritu, jo man nebija citu iespēju," viņš raksta. "Ādams Sandlers vēlējās, lai es piedalos, un viņi man par to piedāvāja labu samaksu. Tāpēc es devos un to izdarīju!"

Aktieris sacīja, ka ne tikai filmām viņš tolaik teicis "jā": "Vēl viens liels atradums bija mani semināri. Agrāk es bieži apmeklēju koledžas un runāju ar studentiem. Es viņiem stāstīju par savu dzīvi, un viņi man uzdeva jautājumus. Par to es nesaņēmu nekādu samaksu. Tad, kad biju palicis bez naudas, es domāju: "Kāpēc gan to neturpināt?""

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!