Foto: f64

Nikolajs Puzikovs beidzot ir sniedzis komentāru par savu krimināllietu, norādot, ka Liepājas apgabaltiesas piespriestais sods ir nesamērīgs attiecībā ar iespējamo izdarīto pārkāpumu: "Mans mērķis bija palīdzēt izmeklēšanas iestādēm!" Viņš ir gatavs turpināt tiesāties, vēsta "Privātā Dzīve".

2021. gada 22. novembrī Puzikovs informēja un izpauda faktu, ka Denisu Stepānovu meklē policija un viņš ir meklēšanā. Nu Puzikovs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 329. panta, proti, par tādu neizpaužamu ziņu, kas nav konfidenciāla, slepena vai sevišķi slepena informācija, izpaušanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona, kura bijusi brīdināta par ziņu neizpaušanu vai kura saskaņā ar likumu ir atbildīga par ziņu glabāšanu.

Jau ziņojām, ka Kurzemes apgabaltiesa atstājusi negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu, ar kuru "dziedošajam policistam" Nikolajam Puzikovam piespriests 6200 eiro naudas sods.

"Tiesas priekšā savu vainu neatzinu, jo prokuratūra man izvirzīja apsūdzības, un celtās apsūdzības dēļ man tika liegta iespēja šajā krimināllietā iegūt atbildību mīkstinošu apstākli. Liepājas apgabaltiesa uzskatīja, ka pirmās instances spriedumu atstās negrozītu, kurā mani atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 329. panta un piesprieda man sodu 6200 eiro apmērā. Apsūdzība norādīja, ka manas pārbaudes rezultātā ir iestājušās kaitīgas sekas un ka tika dzēsti vai slēpti lietiskie pierādījumi citā krimināllietā. Tiesas izmeklēšanā tādi pierādījumi netika iegūti.

Es vairākkārtēji uzsvēru gan savos paskaidrojumos, gan liecībās gluži pretēji, ka neesmu radījis negatīvas sekas, ka mans motīvs un patiesais mērķis bija sekmēt izmeklējošo iestāžu darbu, ieekonomēt Valsts policijas resursus un palīdzēt atrast meklēšanā izsludināto Denisu Stepānovu, kurš, starp citu, ir sabiedrībā zināma persona un nekad nav slēpies no policijas," "Facebook" rakstīja Nikolajs Puzikovs.

"Atkārtošos, ka manu darbību rezultātā nav radies nevienai personai kaitējums," viņš papildināja savu sakāmo.

Viņaprāt, izdarītais pārkāpums attiecībā pret saņemto sodu ir nesamērīgs: "Šī notikuma rezultātā, ja spriedums paliks nemainīgs, pazaudēšu savu darbu un arī savu profesiju, kurā esmu strādājis 16 gadus. Tas nozīmē, ka būs par vienu policistu mazāk. Nekas īpašs."

Vairāk vari izlasīt "Privātās Dzīves" 43. numurā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!