Foto: AP/Scanpix/LETA

Daļējā autopsijā atklājies, ka kādreizējā grupas "One Direction" dalībnieka Liama Peina nāves brīdi – 16. oktobrī – organismā bijis vairāku narkotiku "kokteilis", tostarp "rozā kokaīns", raidorganizācijai "ABC News" apstiprināja informācijas avoti.

Jau vēstījām, ka Liams Peins traģiski gāja bojā trešdien, 16. oktobrī, nokrītot no viesnīcas "CasaSur Palermo" trešā stāva balkona Buenosairesā, Argentīnā. Viņam bija 31 gads.

Saskaņā ar ABC ziņojumiem, viesnīcā kopā ar kreka kokaīnu un benzodiazepīnu tika konstatēta arī "rozā kokaīna" klātbūtne. Tā ir narkotika, kas parasti ietver metamfetamīna, ketamīna, MDMA un ne vienmēr kokaīna kombināciju. Avots arīdzan pastāstīja, ka Peina viesnīcas numurā tika atrasta "paštaisīta alumīnija pīpe", kas tika izmantota narkotiku lietošanai.

Kā jau ziņojām, todien Buenosairesas policija ieradās viesnīcā, kad kāds darbinieks bija zvanījis uz numuru 911. Trešdien ap pulksten 17 pēc vietējā laika (21 pēc Latvijas laika) viesnīcas personāls izsauca neatliekamo palīdzību, lūdzot iejaukties, jo viesis, kurš bija narkotiku un alkohola ietekmē, "demolēja savu numuru".

Otrajā zvanā, ko veica reģistratūras darbinieks, tika paustas bažas: "Nezinu, vai viesa dzīvība ir apdraudēta. Viņam ir viesnīcas numurs ar balkonu, un mēs baidāmies, ka viņš varētu izdarīt kaut ko dzīvībai bīstamu." Peina istaba atradās viesnīcas trešajā stāvā, un tai bija aptuveni 14 metrus augsts balkons virs iekšpagalma. Tiek uzskatīts, ka viņš nokrita no tā ap pulksten 17.07 pēc vietējā laika. Policija ieradās notikuma vietā dažas minūtes vēlāk, bet neatliekamās palīdzības dienests konstatēja, ka reanimācija nebija iespējama.

Ārkārtas izsaukumā viesnīcas personāls uzsvēra, ka Peins "demolē savu numuru", un policija apstiprināja, ka istabā bija liels juceklis. Vietējie plašsaziņas līdzekļi publicējuši attēlus ar saplēstu televizoru, pudelēm, skārdenēm, svecēm, alumīnija foliju un puspilnu šampanieša glāzi. Prokuratūra apstiprinājusi, ka istabā atrastas salauztas mēbeles, kā arī vielas, kas, šķiet, ir narkotikas un alkoholiskie dzērieni.

Saskaņā ar ziņojumu britu dziedātāja mirušais ķermenis paliks Argentīnā, līdz tiks pabeigta autopsija. Tāpat Argentīnas policija un prokuratūra, kas izmeklē šo traģēdiju, uzskata to par "nenoskaidrotu nāvi", jo viņi turpina "medīt" narkotiku dīleri, kurš narkotikas tonakt piegādāja Peinam.

Vairāk par to vari izlasīt rakstā "Turpina noskaidrot Liama Peina nāves apstākļus. Jautājumu vairāk nekā atbilžu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!