Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc Nīderlandes dziedātāja Josta Kleina diskvalificēšanas no 2024. gada "Eirovīzijas" dziesmu konkursa fināla mūziķis gatavojās jau nākamajam konkursam. Taču nu viņš paziņojis, ka tomēr 2025. gada konkursā, viņš nepiedalīsies.

Nīderlandes dziesma "Europapa" 2024. gada "Eirovīzijas" finālā neizskanēja. Nīderlandes pārstāvis Josts tika diskvalificēts no dziesmu konkursa pēc tam, kad kāda operatore apsūdzēja viņu uzvedībā, kas līdzinājās draudiem.

Tika sagaidīts, ka Jostam tiks izvirzītas apsūdzības un notiks tiesvedība. Notiesāšanas gadījumā viņam draudēja naudassods. Tomēr 12. augustā Zviedrijas prokuratūra paziņoja, ka tā nevar pierādīt, ka Kleinam "būtu bijis šāds nodoms", vēstīja BBC. Vecākais prokurors skaidroja, ka dziedātājs veicis kustību, kuras rezultātā iesitis operatores kamerai, taču notikumu gaita bijusi strauja, un liecinieks to uztvēris pavisam citādi.

Josts bija licis noprast, ka plāno piedalīties 2025. gada "Eirovīzijā", taču nu paziņojis, ka tomēr dziesmu konkursā nestartēs. Vietnē "Instagram" viņš publicēja tekstu: "Esmu pieņēmis lēmumu nepiedalīties 2025. gada "Eirovīzijā". Mana komanda un es bijām pilnībā gatavi, taču vienkārši nav laba sajūta." Viņš pateicas visiem par atbalstu, taču vēl joprojām neesot atguvies no šī gada notikumiem un vēlas dot sev laiku.

Lai gan Josta sapnis bija piedalīties "Eirovīzijā", ko viņš arī daļēji īstenoja, tiekot līdz finālam, viņš vēlējās atgriezties, lai pabeigtu iesākto. Tomēr nu mūziķa domas mainījušās un nu viņš uzskata, ka ar savu dziesmu ir sasniedzis augstāku mērķi, apvienojot daudzus cilvēkus. Dziedātājs arī lepojas, ka viņa Eiropas un Amerikas tūre ir izpārdota. Savu paziņojumu viņš noslēdza ar Eltona Džona dziesmas vārdiem: "I'm still standing".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!