Foto: Publicitātes foto

Tiešsaistes CV platformā "LinkedIn" norādītā darbavieta, lepnās video publikācijas "Instagram" un pat tabloīda "The Hollywood Fix" video liecina, ka smagos noziegumos apsūdzētā Šona "Didija" Kombsa uzticamais aizstāvis un palīgs ir vīrietis, kurš kādreiz Latvijā bija pazīstams kā regbija spēlētājs. Tādējādi apsūdzības, kas attiecas uz priekšnieku, iespējams, tagad attiecas arī uz viņu. "Tas, ko esmu vairākkārt pārrunājis ar regbija cilvēkiem, – unikāli, ka šāda tipa cilvēks no Juglas var saskrieties ar radniecīgu dvēseli, tikai no cita sociālā slāņa, Amerikā," saka žurnālists un regbija vides pārzinātājs Raimonds Rudzāts.

Žurnālists un regbija vides pārzinātājs Raimonds Rudzāts portālam "Delfi" apstiprina, ka "Mad Russian Fit" jeb Boris no "Instagram" ir bijušais Latvijas regbija spēlētājs Laurijs Muzikants. Viņš iepriekš spēlēja regbija klubā "Eži" un vēlāk SK "Ovāls" (zināms kā "Ādažu Čipsi"). Muzikanta bijušais komandas biedrs Vitālijs Haleckis norāda, ka Laurija aizbraukšana varētu būt saistīta ar ekonomisko situāciju valstī un darba trūkumu. Tā kā "Delfi" neizdevās sazināties ar pašu Lauriju, liecības par viņa darbību gūtas no regbija biedru teiktā, sociālajos tīklos un medijos publicētā un Šona "Didija" Kombsa apsūdzības materiāliem, arī bijušo apsardzes kolēģu teiktā.

Laurijs Muzikants ir drošības direktors uzņēmumā "Combs Enterprises", vēsta viņa "LinkedIn" profils. Turpat "LinkedIn" minēts, ka uzņēmums "Combs Enterprises" izveidots 2013. gadā, ietver plašu investīciju portfeli mūzikas, modes, smaržu, dzērienu, mārketinga, filmu, televīzijas un mediju jomā un tajā strādā no 201 līdz 500 darbiniekiem. Tomēr uzņēmuma oficiālā vietne www.combsglobal.com nefunkcionē, un tur šobrīd ir redzams tikai uzņēmuma logotips.

NBC 2024. gada 21. septembra rakstā "Kā Šons "Didijs" Kombss izmantoja varu un prestižu, lai veicinātu gadu desmitiem ilgušu iespējamu ļaunprātīgu izmantošanu" tiek minētas citas "Combs Enterprises" darbības jomas: "Apsūdzībās minēti Kombsa apsardzes darbinieki, mājsaimniecības darbinieki, personīgie palīgi, augsta ranga vadītāji un citi "līdzdalībnieki", kas veidoja noziedzīgo organizāciju, kas apsūdzībās dēvēta par "Combs Enterprises". Kombss un šie palīgi, iespējams, ir līdzvainīgi piespiedu darbā, seksuālā piespiešanā un tirdzniecībā, narkotiku noziegumos, cilvēku nolaupīšanā, dedzināšanā un citos noziegumos Kombsa vadībā." Tādējādi, ja Laurijs Muzikants joprojām bija apsardzes darbinieks, šīs apsūdzības varētu attiekties arī uz viņu.

Didijs un viņa uzticamie apsargi

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!