Rokenrola karaļa Elvisa Preslija meita Liza Marija Preslija pārgriezusi lenti pie dzelzī kaltajiem vārtiem, kas ved uz Preslijpleisu - 12 dzīvokļu namu, kur, nemaksājot īri, varēs mitināties bez pajumtes palikuši cilvēki, kas vēlas nostāties paši uz savām kājām.
33 gadus vecā Liza Marija ziedojusi 1,3 miljonus dolāru Metropoles starpreliģiju asociācijai šīs ēkas celtniecībai.

"Palīdzot citiem, es palīdzu pati sev saglabāt veselību un laimi," intervijā "The Commercial Appeal of Memphis" teica Preslija.

Preslija patlaban dzīvo Losandželosa kopā ar saviem diviem bērniem, bet uz mājas atklāšanu viņa bija ieradusies aktiera Nikolasa Keidža pavadībā. Preslija un Keidžas jau vairākas nedēļas sabiedrībā mēdz iziet kopā.

Preslijpleisas ģimenes pievienosies 65 citām, kas dzīvo Estivalas kopienā - dzīvojamo ēku kvartālā, kurā tiek izmitinātas bez pajumtes palikušas ģimenes, kas gadu dzīvo, nemaksājot īres maksu un saņem darba, finansu un bērnu audzināšanas konsultācijas.

"Tā nav tikai īslaicīgas pajumtes nodrošināšana," teica Liza Marija. "Šie cilvēki patiesi vēlas mainīt savu dzīvi."

Preslijpleisas pirmie iemītnieki būs septiņas ģimenes, kam draud izlikšana no pašreizējās dzīves vietas, kā arī četras mātes, kas cieš no vardarbības ģimenē.

Kompānija "Elvis Presley Enterpraises", kam pieder autortiesības uz visu, kas saistīts ar Elvisa Preslija vārdu, piecus gadus apmaksās Preslijpleisas uzturēšanas izdevumus. Liza Marija ir kompānijas īpašniece un valdes priekšsēdētāja.

Elvis Preslijs, kurš mira 1977.gadā, bērnībā pats dzīvojis sabiedrības finansētā mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!