Ceturtdien no rīta 71 gada vecumā savās mājās miris izcilais itāliešu operas tenors Lučāno Pavaroti, kurš ar savām vokāla dotībām un uzstāšanās prasmi bija kļuvis par popmūzikas elku un populārāko operas dziedātāju pasaulē.
Dziedātājs miris savās mājās Itālijas ziemeļu pilsētā Modēnā, atsaucoties uz dziedātāja menedžeri Teriju Robsonu, ziņo ārvalstu mediji.

Dziedātājam pagājušajā gadā tika diagnosticēts aizkuņģa dziedzera vēzis piecus mēnešus pēc viņa pēdējā koncerta tika veikta operācija, pēc kuras viņš vairs neuzstājās.

Pagājušā gada laikā dziedātājam tika veiktas piecas ķīmijas terapijas kārtas, bet šī gada 8.augustā ar paaugstinātu temperatūru dziedātājs tika nogādāts slimnīcā, bet pēc divu nedēļu ilgām pārbaudēm Pavaroti tika atlaists mājās.

Lai gan Pavaroti sieva laikrakstiem iepriekš apgalvoja, ka dziedātājs cīnījies kā lauva, Itālijas mediji pieļauj, ka Pavaroti devies mājup, lai nomirtu starp draugiem un ģimenes locekļiem.

Lielais un bārdainais Pavaroti tika uzskatīts par tenoru pasaules karali kopš sešdesmito gadu beigām līdz pat mūsdienām. Pavaroti popularizēja operu vairāk nekā jebkurš cits dziedātājs un kļuva par pārdotāko klasiskās mūzikas izpildītāju vēsturē. Pavaroti ierakstu pārdošanas apmēri sasniedza popmūzikas dziedātāju Madonnas un Eltona Džona ierakstu pārdošanas apmērus.

Harizmātiskais masīvais operdziedātājs, kurš vienmēr rokās turēja baltu kabatlakatiņu, tika saukts arī par rokzvaigzni cilvēkiem virs 30 gadiem. Ārvalstu mediji norāda, ka Pavaroti piedāvāja saulainu un instinktīvu operas mūziku pretēji viņa kolēģa un sāncenša Plačido Domingo skrupulozajai pieejai operas mūzikai.

Pavaroti arī pirmais "izveda" operu no koncertzālēm, sniedzot koncertus stadionos un parkos, pulcējot no 150 līdz 500 tūkstošiem klausītāju. Dziedātājs uzstājās kopā ar rokmūzikas un popmūzikas izpildītājiem – Eltonu Džonu, Ēriku Kleptonu, Brūsu Springstīnu, Stingu, Bono no U2 u.c., lai vāktu naudu labdarības nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!