Datorprogrammatūru kompānijas "Microsoft" dibinātājs amerikānis Bils Geitss, kurš 13 gadus pēc kārtas bija pasaulē bagātākais cilvēks, šogad šo titulu ir zaudējis un par bagātāko ir kļuvis amerikāņu investors Vorens Bafets, kurš pērn bija otrajā vietā, liecina žurnāla "Forbes" ceturtdien publicēts ikgadējais miljardieru saraksts.
Firmas "Berkshire Hathaway" akciju cenu pieauguma dēļ Bafeta bagātība gada laikā pieaugusi par 10 miljardiem ASV dolāru (4,63 miljardiem latu), sasniedzot 62 miljardus dolāru (28,71 miljardu latu). Geitsu ir apsteidzis arī Meksikas telekomunikāciju magnāts Karloss Slims, kura mantības vērtība gada laikā pieaugusi par 11 miljardiem dolāru (5,09 miljardiem latu), sasniedzot 60 miljardus dolāru (27,78 miljardus latu) un nodrošinot viņa pakāpšanos no trešās uz otro vietu sarakstā.

Geitss, kura bagātība kopš pagājušā gada marta pieaugusi par diviem miljardiem dolāru (926 miljoniem latu) līdz 58 miljardiem dolāru (26,85 miljardiem latu), tagad ir trešais bagātākais cilvēks pasaulē. Viņa pozīciju bagātāko cilvēku sarakstā pasliktināja "Microsoft" akciju cenas kritums februāra sākumā, kas bija saistīts ar kompānijas nodomu iegādāties interneta kompāniju "Yahoo!".

Indijas tēraudrūpnieks Lakšmi Mitals, kuram piederošās bagātības apjoms ir 45 miljardi dolāru (20,83 miljardi latu), ir pakāpies no piektās uz ceturto vietu. Piektajā vietā ir Indijas rūpnieks Mukešs Ambani ar 43 miljardu dolāru (19,91 miljarda latu) bagātību, bet sesto vietu ieņem viņa brālis Anils Ambani ar 42 miljardiem dolāru (19,45 miljardiem latu).

Zviedrijas mēbeļu un mājas preču giganta IKEA īpašnieks Ingvars Kamprads ar ģimeni, kam šogad pieder manta 31 miljarda dolāru (14,35 miljardu latu) vērtībā salīdzinājumā ar 33 miljardiem dolāru (15,28 miljardiem latu) pirms gada, ir nokrities no ceturtās uz septīto vietu.

Astotajā vietā ir Indijas nekustamo īpašumu magnāts K.P.Singhs ar 30 miljardiem dolāru (13,89 miljardiem latu).

40 gadus vecais Krievijas alumīnija rūpnieks Oļegs Deripaska ir devītajā vietā ar 28 miljardu dolāru (12,96 miljardu latu) lielu bagātību.

10.vietu ieņem Vācijas lielveikalu tīkla "Aldi" līdzīpašnieks Karls Albrehts, kuram pieder mantība 27 miljardu dolāru (12,50 miljardu latu) vērtībā. Viņa brālis - "Aldi" līdzīpašnieks Teo Albrehts - ar 23 miljardu dolāru (10,65 miljardu latu) bagātību ir 16.vietā šajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!