Foto: F64

Dziedātāja Aisha jeb Aija Andrejeva (attēlā), kura šogad Latviju pārstāvēs starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, organizācijas ES māja veidotājā videomateriālā par 9. maiju radījusi iespaidu, ka jaunās meitenes zināšanas vēsturē ir visnotaļ pieticīgas.

Šogad 9. maijā tiks atzīmēti trīs svētki - Mātes diena, Uzvaras diena, kā arī vienotas Eiropas idejas, kas bija aizsākums Eiropas Savienības izveidei, 60. gadadiena, bet dziedātāja no šiem trim notikumiem pratusi nosaukt tikai vienu.

Uz jautājumu, ar ko Aishai asociējas 9. maijs, meitene sākusi skaidrot, ka šis datums viņai asociējas ar pavasari, mīlestību, laiku, kad "viss dzimst", Māmiņu dienu un vecāku apciemošanu Lielvārdē. "Šī ir jauka diena," komentējusi dziedātāja.

Kad videomateriāla veidotāji acīmredzot bija uzdevuši jautājumu par Eiropas Savienību un tās dzimšanas idejas apaļo jubileju, dziedātāja šo valstu savienību salīdzināja ar ASV štatu vienotību, kā arī uzsvēra savu misiju, šogad pārstāvot Latviju Eirovīzijas konkursā.

"Ceru, ka pēc manas uzstāšanās daudz vairāk cilvēku visā pasaulē un ne tikai Eiropā uzzinās, ka ir Latvija un ka tā arī ir Eiropas Savienības dalībvalsts," sava uzdevuma svarīgumu neilgi pirms došanās uz Oslo vērtējusi dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!