Foto: EPA/LETA

Populārās britu rokgrupas Muse basģitārists Kriss Volstenholms (attēlā) kādā intervijā raidsabiedrībai BBC pielīdzinājis grupas piedalīšanos jauniešu vampīrfilmu sērijas Krēsla skaņu celiņa veidošanā dvēseles pārdošanai, ziņo ārzemju mediji.

"Neesmu pārliecināts, cik tas ir labi, ka mēs piedalāmies tādās lietās, bet reizēm tev savu mūziku ir jāpopularizē visdažādākajos veidos. Tev tur [Amerikā] ir jāpieņem katra izdevība, kas tev tiek sniegta, un reizēm nākas pārdot savu dvēseli," stāstījis mūziķis.

Grupas Muse hits Supermassive Black Hole tika iekļauts sērijas pirmās filmas skaņu celiņā, un grupas dziesmas skanējušas arī abās pārējās līdz šim iznākušajās Krēslas filmās. Paši rokmūziķi uzskata, ka šīs filmas ir galvenais, kas nodrošinājis grupai popularitāti Ziemeļamerikā.

Turpretī Muse solists Metjū Belamijs jau agrāk atzinis, ka nekaunas par to, ka grupas dziesmas tiek izmantotas Krēslas filmās, jo viņš esot liels šīs franšīzes fans.

Kā zināms, 1994. gadā dibinātā grupa Muse pavisam drīz jau otro reizi viesosies Latvijā, šoreiz uzstājoties Salacgrīvā notiekošajā Positivus mūzikas festivālā. Pirmo reizi Muse Latvijā koncertēja tieši pirms trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!