Mārtiņš Sirmais tit
Foto: F64
Populārais pašmāju pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) iesaka Lieldienās neaizrauties ar olu rīšanu, bet gan papildināt svētku galdu ar pirmajiem pavasara zaļumiem. Sagaidot viesus, lieliski noderēs latviskais gardums – nātru zupa.

"Lai pēc Lieldienām nebūtu jādomā par to, ko darīt ar vecām, pārvārītām olām, jārīkojas ļoti vienkārši - uz svētkiem jāvāra mazāk olu. Katram cilvēkam pietiks ar divām vai trīs olām.

Ja izvārīts par daudz - jāizmet, nav jau kara laiks. Ir jau kaut kādas receptes ēdieniem no vecām, pārvārītām olām, bet ņemot vērā to, ka Lieldienās tās visi tāpat būs atēdušies, nav jēgas vēl gatavot no vecajām olām ēdienu, ko neviens neēd," sarunā ar DELFI Izklaide svētku galda gudrību aiz auss likt iesaka Sirmais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!