Privāta sala, kā izrādās, tiek uzskatīta par visdrošāko nekustamā īpašuma formu, un arī vairākas slavenības sevi palutinājušas ar šādu dārgu pirkumu. Viena no lielākajām privātajām salām pieder skandalozu slavu ieguvušajam aktierim Melam Gibsonam (attēlā).

Desmit pazīstamākie salu īpašnieki par privilēģiju kļūt par savas salas īpašniekiem samaksājuši no 1,7 līdz 16 miljoniem ASV dolāru.

1. Aktieris Robins Viljamss 2007. gada rudenī nopircis salu Penderas ostā Britu Kolumbijā. Aktiera izraudzītais īpašums atrodas īpaši ainaviskā vietā, ko savulaik bija iecienījis regeja leģenda Bobs Mārlijs.

2. Aktierim Džonijam Depam pieder sala Little Hall`s Pond Cay Eksumas arhipelāgā Bahamu salu dienvidos. Depa īpašumā ir 45 akri zemes ar palmu ieskautu lagūnu, sešām pludmalēm un citiem tropu jaukumiem, par kuriem viņš savulaik samaksājis 3,6 miljonus dolāru.

3. Aktieris Nikolass Keidžs 2006. gadā par trim miljoniem dolāru iegādājās 40 akrus lielu salu Lista rifā Bahamu salās. Komplektā – slavenību iecienītās pludmales, palmas un saldūdens avoti.

4. F1 zvaigznei Mihaelam Šūmaheram pieder viena no Dubaijas mākslīgajām salām. Autobraucējs gan pats nav pircis septiņus miljonus dolāru vērto paradīzes stūrīti – to viņam uzdāvinājis Dubaijas šeihs.

5. Aktieris Leonardo di Kaprio 2005. gadā nopircis Blekadoras rifu Belizas salās. Par vairākus kilometrus garajām baltu smilšu pludmalēm viņš samaksājis 1,75 miljonus dolāru.

6. Dziedātāja Selīna Diona savukārt izvēlējusies nevis tropus, bet salu Mille Île (Tūkstoš salu) upē pašā Kvebekas provinces centrā. Uz Dionas privātās salas atrodas grezna franču stila pils, bet no svešām acīm īpašumu apsargā apsardzes patruļa.

7. Komiķim Edijam Mērfijam pieder Gaiļa rifs Bahamu salās. Viens no Holivudas visaugstāk apmaksātajiem aktieriem šo nelielu saliņu iegādājās 2007. gadā par 15 miljoniem dolāru.

8. Aktieris Mels Gibsons savā īpašumā ieguvis Mago salu Fidži arhipelāgā. Sala, kuras iegādei aktieris 2005. gadā iztērēja aptuveni 15 miljonus dolāru, ir 5400 akrus liela – tādējādi to var uzskatīt par vienu no lielākajām privātajām salām pasaulē.

9. Dziedātājs Rikijs Mārtins ir Brazīlijas salas Angra-dus-Reisa īpašnieks. Salu, kas ir slavena ar savu dziedinošo gaisu, dvīņu tēvs iegādājās 2008. gada aprīlī par sešiem miljoniem dolāru.

10. Dziedātāja Šakira Bondkejas saliņu dala ar mūzķiem Rodžeru Votersu un Alehandro Sanzu. Tās platība ir 700 akru un cena – 16 miljoni dolāru. Visas trīs zvaigznes nolēmušas salu pārvērst par privāto kūrortu mūziķu atpūtai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!