f64_martins_sirmais_080131_020
Foto: F64

Sabiedrībā radītā ažiotāža par dažādos gaļas izstrādājumos konstatēto zirga gaļas klātbūtni nav rimusies. Šajā sakarā pazīstamais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) skaidro, cik pamatots patiesībā ir plaši apspriestais skandāls.

"Uzskatu, ka no šīs tēmas sabiedrībā ir radīta nevajadzīga ažiotāža. Pats zirga gaļu esmu ēdis vairākas reizes gan steiku un šašliku, gan sautējumu sastāvā, un varu apgalvot, ka tā ir ļoti garšīga.

Zirgs ir klasificējams kā liellops, tādēļ, ja uz desas būs rakstīts, ka tās sastāvā ir šāda veida gaļa, tad tā var būt gan zirga, gan teļa, gan bifeļa, gan govs gaļa, kas vienoti tiek apzīmēta kā liellopu gaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!