Ceturtdien, 4. aprīlī, Vecrīgā durvis vēra jauns restorāns, kuru kopā ar komandu radījis pavārs un SIA Dilles un loki īpašnieks Valters Zirdziņš un kas nosaukts idejas tēva vārdā par Valtera restorānu.
Jaunā ēdināšanas iestāde, kas tiek dēvēta arī par Latvijas produktu virtuvi, mājvietu radusi Miesnieku ielā 8, dzīvojamajā namā, kas celts pēc baroka ēku parauga 1702. gadā, bet vēlākajos gadsimtos piedzīvojis divas pārbūves.
Novērtēt jaunatvērto restorānu bija ieradušies daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki - raidījuma Mūsdienu Latvijas garša producente Elīna Doļģe, populārais bārmenis un uzņēmējs Arnis Bikšus, žurnāla Četras sezonas redaktore Signe Meirāne, dīdžejs Toms Grēviņš ar draudzeni un citi.
Atklāšanas viesiem galdā tika celti dažādi no Latvijas produktiem pagatavoti gardumi, kas tika pasniegti uz īpaši Valtera restorānam darinātiem koka dēlīšiem, priecējot ne tikai viesu garšas kārpiņas, bet arī sniedzot baudu acīm.