Foto: Privātais arhīvs
Sākoties jaunajam mācību gadam, šķiet, sabiedrību pārņēmis nostalģijas vilnis. No krājumiem tiek izvilktas bērnības laiku fotogrāfijas, kas, atrādītas sociālajos tīklos, liek ļaudīm sajūsmināties un priecāties. Arī pašmāju slavenības nav izņēmums.

Režisors un "seksa guru" Miks Ozoliņš (attēlā) sociālajā tīklā Facebook publicējis bildi, kurā viņš ir pavisam mazs puisēns un kautrīgi pozē ar rotaļlietu. Nekas daudz šajā attēlā neliecina par to, ka blondais zēns kādu dienu pasniegs seminārus vīriešiem par to, kā palielināt savu vienas nakts sakaru apjomu.

"Nesen, kārtojot vecus papīrus, atradu fotofilmiņas, kas ir pārcietušas ugunsgrēku un saglabājušās. Tajās bija fiksēta arī mana pirmā skolas diena 1985. gada 1. septembrī. Toreiz - Zentas Ozolas Rīgas 5. vidusskolā," sava sociālā tīkla Facebook profilā atmiņās gremdējies producents Juris Millers.

Arī dziedošais policists Nikolajs Puzikovs otrā septembra rītā prātoja, ka laiks skrien vēja spārniem - vēl nesen viņš gājis skolā, bet šogad savas pirmklasnieka gaitas uzsācis viņa mazais brālis.

Savukārt modes blogeris Deniss Ševeļovs uzreiz publicēja vairākus attēlus, kuros redzams dažādos dzīves posmos - sešu, desmit un sešpadsmit gadu vecumā. Skatoties uz bildēs redzamo puisēnu, grūti iedomāties, ka nākotnē viņš kļūs par vienu no slavenākajiem personāžiem Rīgas saviesīgajā dzīvē.

Aizvadītajā nedēļā ļaudis sajūsminājās arī par Rīgas mēra Nila Ušakova skolas laiku bildīti, ar kuru viņš padalījās sociālajos tīklos. Cilvēki priecājās, ka viņš esot bijis blonds mīļumiņš, savukārt citi pamanījās viņu nosaukt par hipsteri, jo Rīgas atslēgas turētājs iepozējis uz skeitborda dēļa.

Neiztikt arī bez pašmāju deju mūzikas izpildītājas LienesCandy bērnības fotogrāfijām. Viņa bija arī padalījusies ar stāstu par akordeonu, kuru viņai mazotnē nācies spēlēt, kā rezultātā viņa piedzīvojusi tik lielu kaunu, ka vēl šodien nīst šo instrumentu.

Arī dziedātāja un šova Okartes skatuve bijusī dalībniece Laura Raila atrādījusi foto, kurā, tērpusies sarafāniņā un baltās zeķubiksēs, pozē pie puķu dobes, savukārt "laika ziņu vecis" Māris Grigalis savus sociālā tīkla Twitter sekotājus otrā septembra rītā sveica oriģināli - publicējot savu bērnības foto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!