Sirmā restorāna atklāšana - 64
Foto: DELFI

Pienākot rudenim, populārais un tautā iemīļotais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) ļaudīm iesaka mieloties ar dažādām saknēm un dārzeņiem, kuri raksturīgi šai sezonai. Īpaši ēdienu meistars izceļ topinambūrus, no kuriem iespējams pagatavot gardu krēmzupu.

"Šo krēmzupu ir ļoti vienkārši pagatavot. Vajadzēs topinambūrus, sīpolus, saldo krējumu, lazdu riekstus, sviestu un nedaudz ķirbju eļļas," sarunā ar DELFI Izklaide krēmzupas receptes sastāvdaļas atklāj pavārs.

Sākot gatavot, vispirms jānomazgā topinambūri un jāsagriež šķēlītēs. Arī sīpolus smalki sagriež, savukārt riekstus sadrupina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!