Pienākot rudenim, populārais un tautā iemīļotais pavārs Mārtiņš Sirmais (attēlā) ļaudīm iesaka mieloties ar dažādām saknēm un dārzeņiem, kuri raksturīgi šai sezonai. Īpaši ēdienu meistars izceļ topinambūrus, no kuriem iespējams pagatavot gardu krēmzupu.
"Šo krēmzupu ir ļoti vienkārši pagatavot. Vajadzēs topinambūrus, sīpolus, saldo krējumu, lazdu riekstus, sviestu un nedaudz ķirbju eļļas," sarunā ar DELFI Izklaide krēmzupas receptes sastāvdaļas atklāj pavārs.
Sākot gatavot, vispirms jānomazgā topinambūri un jāsagriež šķēlītēs. Arī sīpolus smalki sagriež, savukārt riekstus sadrupina.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit