Foto: LETA
Šķēpi par to, kā jāģērbjas, apmeklējot operas izrādes, teātri vai citus kultūras pasākumus, tiek lauzti jau sen – kamēr daļa sabiedrības uzskata, ka baudīt kultūras dzīvi var doties ikdienišķā apģērbā, citi ir pārliecināti, ka jāievēro noteiktas ģērbšanās prasības.

Nedēļas nogalē kaislīgu diskusiju sociālajos tīklos nejauši aizsākusi bijusī iekšlietu ministre Linda Abu Meri - plašu rezonansi radījis viņas ieraksts Twitter tīklā, kurā uzņēmēja atzinusi, ka uz operu tomēr nevajadzētu iet ikdienas drēbēs.

"Operā tomēr nevajadzētu ielaist skatītājus džinsās. Vieta prasa cieņu," pavēstījusi Abu Meri, un viņas paziņojums nekavējoties sabiedrību sadalījis divās daļās.

Starp kaislīgākajiem diskusijas dalībniekiem bijis mūzikas žurnālists, komponists un mūziķis Edgars Raginskis, kurš norādījis, ka māksliniekiem, kas atrodas uz skatuves, zālē sēdošo apģērbs netraucējot, aicinājis bijušo ministri, esot operā, tik daudz neskatīties uz citiem, kā arī norādījis, ka komponists Pēteris Vasks arī tad pieskaitāms pie nevīžām, jo viņš uz operas namu vienmēr nākot džemperī un džinsos.

Diskusijā iesaistījušies arī žurnāliste Elita Veidemane un jurists Aivars Borovkovs, kuri aizstāvējuši Lindas Abu Meri viedokli, ka konkrēta vieta prasa noteiktu ģērbšanās normu ievērošanu, tomēr vairums komentētāju atzinuši, ka uz operu cilvēks tomēr dodas baudīt mākslu un mūziku, nevis izrādīt savu glauno ancuku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!