Drāke un konkursa 'Vecmāmiņa 2015' dalībnieces gatavo ēst - 27
Foto: Publicitātes foto

Iestājoties gada tumšajai un vēsajai sezonai, jāievieš zināmas korekcijas arī ēdienkartē. Ziemā ar zaļajiem salātiņiem un smūtiju vien neiztiksi, taču ir gana daudz veselīgu alternatīvu, ar ko lutināt sevi rudens un ziemas periodā. Veselīga dzīvesveida eksperte Elita Drāke (attēlā) atklāj piecus priekšnoteikumus, pēc kuriem vadīties, gatavojot ēst rudenī un ziemā.

Ūdens vietā zāļu novārījums. "Rudens un ziemas periods sākas, kad gaisa temperatūra ir zemāka par pieciem grādiem. Šajā periodā jāsamazina ūdens patēriņš dienā.

Dzeramajam ūdenim jābūt istabas temperatūrā, tam var pievienot citrona sulu vai ābolu etiķi. Toties uzturā jālieto daudz zāļu un ziedu novārījumi," DELFI Izklaidei atklāj Drāke.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!