Maltīšu aizstāšana ar uzkodām
"Vasarā iesaku īpaši uzmanīties no ātrajām uzkodām," teic Plūme. Viņš piedāvā to vietā izvēlēties ātri pagatavojamus un tieši vasarai piemērotus gardumus no paša recepšu arsenāla.
"Ideāls salikums brokastīm – auzu pārslas, kas aplietas ar jogurtu un apbērtas ar vasaras ogām. Gardi, ātri un dod enerģiju! Vai arī banāns, kas apbērts ar auzu pārslām un kanēli. Var ērti paņemt līdzi un pagatavot darbā.
Laba izvēle vasarai ir auksto zupu dažādas versijas. Izmēģini Itālijas minestrone zupu vai gaspačo! Garšo cepti kartupeļi? Izmēģini apcept saldos kartupeļus!" vasarīgas alternatīvas visam iesaka Plūme.
Eksperts aicina ik dienas uz darbu līdzi ņemt svaigus sezonas gardumus, ar ko remdēt izsalkumu un uzņemt enerģiju. "Jums ir dārzs? Ideāli! Svaigi dārzeņi no paša dārza ir labākais, ko dot savai veselībai vasarā! Tas pats ar augļiem un ogām," tā Plūme.
Viņš atgādina, ka vasarā īpaši svarīgi pievērst uzmanību dažādu produktu derīguma termiņiem – karstumā viss ātrāk bojājas.
Slāpju veldzēšana ar limonādi un aliņu
"Laba alternatīva dažādām limonādēm ir vēss ūdens ar citronu un piparmētrām. Tas dos možumu. Zaļā tēja ar ananasa gabaliņiem piešķirs enerģiju. Katrs var vienkārši pagatavot savu veselīgo zaļo tēju ar augļiem un ogām.
Izvāra zaļo tēju, atdzesē, pievieno saspiestas ogas, citronu – kas pašam patīk," rekomendē Plūme. Kā vēl vienu lielisku variantu slāpju veldzēšanai viņš iesaka aktuālo kokosriekstu ūdeni.
Atteikšanās no kafijas
"Sakām šim ieradumam kategorisku "nē"! Vasarā lieliska izvēle ir aukstā kafija, ko papildina ar ledus gabaliņiem. Lielisks dienas starts un daudz veselīgāk par enerģijas dzērienu," pamāca Plūme.
Saldējuma slazdā
Guntaram ir lieliska metode – saldējumu drīkst ēst, tikai tam klāt tādā pašā daudzumā jābūt sezonas ogām – mellenēm, zemenēm, jāņogām, upenēm, avenēm vai jebkam citam, kas atrodams vietējos dārzos un mežos.
"Ja gribas ko saldu, iesaku atsvaidzināt ēdienkarti ar augļu un ogu salātiem," alternatīvu saldējumam iesaka Plūme.
Veselīgais un neveselīgais šašliks
Uz grila ceptu gaļu papildinām ar zaļajiem salātiem. Jo gaļa treknāka, jo lielāku salātu porciju izvēlamies. Spināti, rukola, rozmarīns – izvēļu ir tik daudz," kārdina speciālists.
Lai grila ballīte ar draugiem izvērstos pavisam "nekaitīga", viņš aicina neaprobežoties vien ar pasēdēšanu pie galdiem, bet gan sarīkot vasarai atbilstošas sportiskās aktivitātes.
"Futbola spēli? Basketbols piemājas laukumā vai pludmales volejbols? Derēs viss," iedvesmo atlēts.
Aizmiršana, ka skaistums nāk no iekšienes
Plūme piedāvā lielisku risinājumu – tonālo krēmu nomainīt pret veselīgu uzturu, kas garantēs labu ādas krāsu.
"Nosaukšu produktus, kas uzlabos ādas struktūru. Visiem derīgi! Tie ir olas, spināti, biezpiens, melnā šokolāde, kafija, avokado, valrieksti, mandeles, zemesrieksti, Brazīlijas rieksti, mellenes, granātāboli, banāni, tomāti, brokoļi.
Citrons un laims būs lielisks papildinājums jebkurai no maltītēm, kas būtiski uzlabos ādas stāvokli. Ādai principā noder viss no dārza kopā ar labu olīveļļu," pamāca Plūme.
Nezināšana produktu izvēlē
"Avokado, tomāti, gurķi, ķiploki, sarkanie sīpoli, čili, zemenes, auzas, kuskuss, kvinoja, pupiņas, brūnie rīsi, pētersīļi, mieži. Šos produktus pats lietoju pēdējos gadus, un tie strauji uzlabo ādas struktūru un pašsajūtu," pieredzē dalās eksperts.
Vasaras karstumā apetīte mēdz būt mazāka, tāpēc Plūme iesaka sekot instinktiem un ēst mazākās porcijās, bet biežāk.
"Pašsajūta būs labāka, bet darba spars uzlabosies.Daudzi produkti dedzina taukus vārda tiešajā nozīmē. Tas ir tas pats ķiploks, ananass, zaļā tēja, kafija, ledusauksts ūdens, citrons, apelnsīns un laims," atklāj eksperts, novēlot visiem aktīvu, vitamīnu un enerģijas pilnu vasaru.