Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītās nedēļas izskaņā Telavivā izskanēja 64. starptautiskais dziesmu konkurss "Eirovīzija", kurā šogad uzvaras laurus plūca Nīderlandes pārstāvis Dankans Lourenss ar dziesmu "Arcade". Dažas dienas pēc fināla tiešraides tapis zināms – balsu skaitīšanā pieļauta kļūme, kas nedaudz ietekmē vietu sadalījumu.

Eiropas Raidorganizāciju apvienība EBU nākusi klajā ar paziņojumu, kurā atzīts, ka fināla tiešraides balsojumā noticis misēklis – balsošanas tabulā nav pieskaitīts Baltkrievijas žūrijas vērtējums.

Kā norādījuši konkursa organizatori, šajā gadījumā pie vainas bijis cilvēciskais faktors.

"Tas nekādā veidā neietekmēja punktu pieskaitīšanu no visas 41 dalībvalsts skatītājiem. Uzvarētājs un pirmo četru vietu ieguvēji konkursā paliek nemainīgi," norādīts paziņojumā.

Tiesa, vairāku citu valstu pārstāvju pozīcija tomēr izmainījusies pēc Baltkrievijas žūrijas punktu pieskaitīšanas. Daži pakāpušās uz augšu, bet citi – kopvērtējumā noslīdējušas zemāk.

Tā, piemēram, Igaunijas pārstāvis Viktors Krons no 19. noslīdējis uz 20 vietu. Savukārt Zviedrijas pārstāvis no sestās vietas pacēlies uz piekto, bet Ziemeļmaķedonijas pārstāve apsteigusi Azerbaidžānu un tagad ir septītajā vietā.

Jaunais vietu un punktu sadalījums apskatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!