Foto: Publicitātes foto

Jau pavisam drīz zilajos ekrānos uzmirdzēs ASV dzīvojošais latviešu režisors Miks Ozoliņš – plašākas sabiedrības novērtējumam tiks sniegts viņa veidotais šovs "Grēcīgā Amerika ar Miku Ozoliņu", kurā skatītājiem tiek solīts parādīt īsto Ameriku, kuru vislabāk izgaršot tās "karstākajā" un arī, iespējams, grēcīgākajā štatā Kalifornijā.

Mika vārds pašmāju presē pirms pāris gadiem izskanēja saistībā ar viņa veidotajiem seksa un attiecību semināriem, bet nu viņš radījis izklaidējošu šovu, kurā, kā norādīts medijiem izplatītajā informācijā parādīs to Kaliforniju, "kuru nesastapt tūrisma ceļvežos un neatrast pašiem bez vietējo (gan Kalifornijas latviešu, gan amerikāņu) palīdzības".

Par šova vadmotīvu kalpo frāze "iebrauc dziļāk", jo Miks iekuļas piedzīvojumos un satiek cilvēkus, par kuriem var pastāstīt tikai vietējie iedzīvotāji, kuri visbiežāk paši ir konkrētās kultūras daļa. Jau pirmajā epizodē iepazīsim Mika latviešu draugus un "iebrauksim dziļāk" Amerikas latino kultūrā ar bēdīgi slavenās bandas MS-13 bijušajiem locekļiem.

"Pirms došanās uz tikšanos zināju, ka MS-13 grupējums ir tikpat nežēlīgs kā krievu un albāņu mafijas, un mēs principā riskējot ar savu drošību. To arī izjutām uz savas ādas – pirmās piecas minūtes bija diezgan slidenas, kamēr visi galvenie latinosi neuzzināja, ka šos baltos čaļus uzlūdzis viņu biedrs ar segvārdu Zirneklis," stāsta Miks.

Šo viesošanos papildinās autotūninga fanu sapnis – izbrauciens latino kultūrai raksturīgajā lēkājošā auto, kam balstiekārtas ļauj pacelt un nolaist kādu no mašīnas pusēm, tiesa, šajā reizē to vadīs 11 gadus vecs meksikāņu puika.
Foto: Publicitātes foto

"Ar moci braukāju katru dienu, un man patīk spontāni izbraucieni – kaut ko nezināmu izpētīt dziļāk, iekulties dēkās. Un kādēļ gan tā "inčīgi" nedokumentēt savas piedzīvojumu un ceļojumu hronikas! Vēlējos izveidot tādu kā subjektīvās žurnālistikas stila – šova "VICE" un seriāla "Californication"(Latvijā sauktu par "Grēcīgā Kalifornija") apvienojumu, kas ļautu cilvēkiem kā mušai, kas nosēdusies uz sienas, nepamanītai novērot īsto ASV dzīvi," par to, kā nonācis līdz šova idejai, stāsta Miks.

Šovs turpinās izaicināt skatītāju ik sēriju – Miks dosies uz "saldo puišu" rajonu, iepazīsies ar jaunumiem intīmpreču veikalā, paviesosies "Harley-Davidson" servisā, iekulsies avantūrās ar karstasinīgām meitenēm – gan taps samulsināts sarunā ar precētu meiteņu pāri, piepeši nokļūstot meiteņu pretjautājumu krustugunīs, gan arī tiks izaicināts "Patiesība vai uzdrīkstēšanās" spēlē kopā ar temperamentīgu amerikāņu meiteni.

"Pašam apskatītās tēmas un notikumi nešķiet īpašs tabu – par līdzīgām tēmām jau runājām pirms gandrīz 15 gadiem, ar tēvu veidojot skandalozo "Dāvidšovu". Iespējams, tas tāpēc, ka jau sen esmu ātri un vienkārši spējis atrast kopīgu valodu gandrīz ar jebkuru cilvēku, jo izjūtu pret viņiem empātiju. Man ir svarīgi daļu no tā nodot tālāk – paplašināt tautiešu redzesloku, palīdzot ieskatīties pāri stereotipiem un mazinot viņu aizspriedumus," tā Miks.

Šova scenārists, producents, un režisors ir pats Miks, kurš šobrīd radījis četras sērijas. Jau jūlijā šovu varēs redzēt filmu, seriālu un tiešraižu lietotnē "Shortcut", kas pieejama arī "Helio iTV", savukārt rudenī to izrādīs kanālā 360TV.

Mika Ozoliņa kontā ir pilnmetrāžas filma "Es Gribu Tavu Meiču!", īsfilmas "Forsake Me Not" un "Apartment", kā arī vairāki TV šovi. Savulaik, uzvarējis atklātā "MTV Latvia VJ search" konkursā Miks kļuva arī par MTV Latvia seju un raidījumu vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!