Latvijā iecienītie tradicionālie ēdieni, kaut bezgala gardi, ir arī gana "gruntīgi", un šis fakts var sagādāt zināmas problēmas gan veģetāriešiem, gan veselīga dzīves veida entuziastiem.
Šova jaunākajā sērijā kurzemnieku pāris sarūpējuši tieši šādu maltīti – latviešiem tik mīļo karbonādi ar štovētiem kāpostiem un visu pārējo, kas godu reizēm tradicionāli piederas. Taču... ciemos nāk gan dakteris un veselīga uztura atbalstītājs Hosams Abu Meri, gan Samanta Tīna, kura no gaļas produktiem uzturā lieto tikai zivis – šādus cilvēkus uztura zinātnē dēvē par peskoveģetāriešiem.
Saimniekiem sākās neparedzēti sarežģījumi. Abu Meri uzskata, ka pie tik trekna ēdiena vēl treknākā mērce ir pilnīgi lieka, un atsakās no saimnieces tauciņu-miltu-saldā krējuma darinājuma.