Foto: Privātais arhīvs
Sociālajos tīklos populārā influencere Terēze Kalmane no Dižstendes šobrīd aizņemta ar savas dziesmas "Ice cold tear" ("Ledusauksta asara") videoklipa filmēšanu. Skaistules debijas singls klausītāju ausis sasniegs maija sākumā, portālam "Delfi" saka Kalmane.

"Dziesma būs ļoti emocionāls skaņdarbs, kas stāsta par neveiksmīgu attiecību radītām sirdssāpēm. Šo dziedinošo un dvēselisko dziesmu, manuprāt, izbaudīs ikviens, īpaši tie, kas šobrīd iet cauri attiecību izjukšanai. Ceru, ka mana dziesma būs tā, kuru daudzi izvēlēsies klausīties, lai pārvarētu kādu savu nedaudz grūtāku dzīves periodu," saka influencere, kura jau ilgāku laiku gatavojas sevi pamatīgi pieteikt arī mūzikas sfērā.

Tā kā Kalmane jau ilgāku laiku dzīvo Spānijā, arī gaidāmās dziesmas videoklips tiek filmēts tur – īpaši skaistā pludmalē Tarifas pilsētiņā. Par videoklipa tapšanu viņa samaksājusi apmēram 2000 eiro: "Daudz ieguldīt nav vērts, jo mūsdienās videoklipi vairs nav tik nepieciešami – mūzikas kanāli vairs nav īpaši populāri," spriež Kalmane.
Filmēšana noris trīs dienas, un skarbie laikapstākļi bijis pārbaudījums arī viņai. "Tarifa ir ļoti populāra vindsērfinga cienītāju vidū, jo tur valdošie vēji pūš visu laiku. Es pirmo reizi mūžā izjutu tik spēcīgu vēju! Pirmajā dienā filmējām videoklipa sarežģītākos kadrus kāpās. Lai nokļūtu līdz kāpu augšgalam, bija jādodas 30 minūšu garā pārgājienā, jo tuvāk ar auto piebraukt nebija iespējams. Vējš bija ļoti spēcīgs, matus bija grūti novaldīt un acis bija pilnas smiltīm, likās, ka meikaps jau ir sabojāts, pat nesākot filmēt. Pusceļā domāju, ka mums nekas neizdosies, jādodas mājās un jāmeklē cita pilsēta, bet esmu laimīga, ka nepadevāmies, jo šie kadri kāpās būs videoklipā paši iespaidīgākiem," par piedzīvoto stāsta latviete.

Vējā un aukstumā aizritējušas arī pārējās filmēšanas dienas, īpaši skarbi apstākļi bijuši okeāna malā, taču klipa uzņemšanas beigu fāze dzēsusi visu diskomfortu, proti, Kalmene filmējās kopā ar saviem mīļākajiem dzīvniekiem zirgiem. Kad klips būs gatavs, Kalmane sola par to vēstīt arī "Delfi" lasītājiiem.

Jau vēstīts, ka 26 gadus vecajai latvietei no mazās Dižstendes izdevies gūt atpazīstamību sociālajos tīklos, kur viņai kopumā seko vairāk nekā pusmiljons cilvēku. Bērnībā viņa dziedājusi vokālajā studijā un piedalījusies dažādos konkursos, taču no Kalmaņu ģimenes mūzikas lauciņā pagaidām vistālāk ticis viņas brālis – Jēkabs Ludvigs Kalmanis, kurš 2017. gadā kļuva par sensāciju vietējā "Eirovīzijas" atlasē "Supernova", iegūstot otro vietu.

Tagad ceļu mūzikā sev lauž arī pati Terēze.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!