Foto: LETA/Vida Press
Arī šī nedēļa nesusi notikumus, kurus labprāt apspriest virtuvē vai zem deķīša. Kas, kur, kad, kāpēc, ar ko? "Delfi" ierasti sagatavo asortu izlasi tiem, kuriem aizņemtība neļāva iedziļināties patiesi svarīgajos notikumos.

Kā tagad dzīvo kundzīte, kura pērnvasar izmisīgi nevēlējās pamest Krimu

Foto: Kadrs no video

Pērnvasar pēc sprādzieniem krievu militārajā bāzē lidlaukā Novofedorivkā okupanti masveidā atstāja Krimas pussalu. Augustā par interneta hitu kļuva Krievijas pilsones uzņemtais video, kurā sieviete, aizgūtnēm raudot, teica, ka ļoti negrib pamest "mājīgo Krimu". Tomēr viņa bija spiesta aizbraukt. Ukrainas mediji ar sajūsmu ziņo, kā raudošajai Svetlanai klājas šobrīd.

Lasīt vairāk

Elitas Patmalnieces jaunais draugs – izskatīgs tetovēšanas meistars

Foto: F64/Privātais arhīvs

Košās un sirsnīgās latviešu mākslinieces Elitas Patmalnieces jaunais mīļotais ir tetovēšanas mākslinieks, masieris un fotogrāfs Guntars Lūsis, šonedēļ ziņo dzīvesstila izdevums "Kas Jauns", kas pāri saticis Patmalnieces personālizstādes atklāšanā un fiksē to kā abu pirmo kopīgo iziešanu plašākā publikā.

Lasīt vairāk

Krievu komiķis Galustjans nokārtojis Armēnijas pilsonību

Foto: Vida Press

Viens no populārākajiem Krievijas komiķiem, "Comedy Club" un "Naša Raša" dalībnieks Mihails Galustjans aprīļa sākumā ieguvis Armēnijas pilsonību. Galustjans dzimis un audzis Krievijā, un noliedz, ka taisītos no valsts bēgt, tomēr par plānu B ir parūpējies ar dubultpilsonību, vēsta Armēnijas prese.

Lasīt vairāk

Vaikule intervijā Sobčakai spiesta skaidroties par rusofobiju Latvijā

Foto: Kadrs no video

Latviešu dziedātāja Laima Vaikule Izraēlā sniegusi interviju pretrunīgi vērtētajai Krievijas dīvai Ksenijai Sobčakai, kura cita starpā interesējas arī par rusofobijas izplatību Latvijā – Sobčakas rīcībā ir ziņas, ka Latvija esot līdere krievu nīšanā, tostarp apraides atņemšana TV kanālam "Doždj" tam esot pierādījums.

Lasīt vairāk

Kulta grupa 'Ziedu Vija' pārmet festivālam iedzīvošanos uz viņu slavas rēķina

Foto: Publicitātes attēli

Lai gan lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju par apvienību "Ziedu Vija" nebūs daudz dzirdējuši, jaunākās paaudzes vidū tā šobrīd ir kulta grupas statusā – biļetes uz koncertiem tiek izķertas zibenīgi un, piemēram, koncertā Jelgavā jauniešu rinda vijās tālu aiz "Balerijas" stūra. Arī festivāls "Summer Sound" vēlējās šovasar Liepājā redzēt daudzsološos māksliniekus, taču puiši organizatoriem atteica. Tālāk notikumi risinājās visai negaidīti pat reperiem pašiem.

Lasīt vairāk

'All the best!' Putina savdabīgā tikšanās ar vēstniekiem Kremlī

5. aprīlī smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas līderis Vladimirs Putins Kremlī pieņēma akreditācijas vēstules no 17 valstu vēstniekiem – augstākā ranga diplomātiskajiem pārstāvjiem citās zemēs. Taču tikšanās noslēgums izvērtās mulsinošs.

Lasīt vairāk

Foto: Publika līksmo naktskluba 'Sapņi un kokteiļi' jubilejas ballītē

Foto: Publicitātes foto

Kultūras bārs un naktsklubs "Sapņi un kokteiļi" 1. aprīlī ar varenu neona krāsu ballīti svinēja savas pastāvēšanas 13. gadskārtu. Sanākušos viesus priecēja īpāši gaidītais reperis Ozols un publika ļāvās lustēm līdz pat rīta gaismai.

Lasīt vairāk

BBC mūzikas žurnālists ķecerīgi komentē mūsu 'Eirovīzijas' dziesmu

Foto: Privātais arhīvs/Lauris Vīksne/LTV

"It kā kāds stumtu skapi ar katliem pāri klintij" – tādus vārdus skaņdarbam "Aijā" veltījis britu raidsabiedrības BBC mūzikas apskatnieks Marks Sevidžs, kurš šodien, 6. aprīlī, publicējis savu verdiktu par visām 37 dziesmām, kuras pēc mēneša redzēsim uz lielās "Eirovīzijas" skatuves Liverpūlē.

Lasīt vairāk

'Stila patruļā' mājsaimniecei Gitai nošņāpj gadiem audzētos matus

Foto: Kadrs no video

Bijusī bārmene, tagad mājsaimniece Gita TV šovā "Stila patruļa" atvadījās no saviem "nāriņas" cienīgajiem matiem – ar vieglu rokas vēzienu tos viņai nogrieza šova friziere Silga Pīlāne.

Lasīt vairāk

'Bagātībai nav jēgas' – Raimonds Gerkens par sava biznesa spozmi un norietu

Foto: DELFI/ LETA

"Pie manis toreiz iepirkās viss Ministru kabinets," ne bez lepnuma saka uzņēmējs Raimonds Gerkens, kuram atjaunotajā Latvijā pirmajam izsniedza licenci veidot privātuzņēmumu ar vienu vienīgu īpašnieku. Izdzīvojis pasakainas bagātības gadus, tagad Gerkens saņem 1700 eiro lielu pensiju un cīnās ar milzīgās villas "Velga" uzturēšanu – nams viņa aci priecējot joprojām, tomēr vairāk nekā 2000 kvadrātmetru villā viņš apdzīvo tikai vienu istabu. Plašo īpašumu Gerkens plāno atstāt mazdēlam; viņa un kundzes Velgas vienīgā meita Evita no mantojuma ir izslēgta.

Lasīt vairāk

Francijas valdības ministri kritizē par pozēšanu 'Playboy' vākam

Foto: Privātais arhīvs

Francijas sociālās ekonomikas ministre Marlēna Šiapa izraisījusi sašutumu sabiedrībā un savos kolēģos saistībā ar pozēšanu pretrunīgi vērtētajam izdevumam "Playboy". Numurs ar ministri uz vāka iznāks jau drīzumā. Šiapas kolēģi uzskata, ka laikā, kad Parīzē notiek sociāla rakstura protesti, šādam materiālam nevajadzēja tapt, raksta BBC.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!