Foto: Vida Press

Krievijas ģenerālprokuratūrā nonācis kāda aktīvista iesniegums ar lūgumu pārbaudīt, vai dziedātāja Alla Pugačova nesniedz Ukrainas bruņotajiem spēkiem finasiālu palīdzību, vēsta "Meduza". Iesnieguma autors ir akīvists Vitālijs Borodins, kurš iepriekš lūdzis ierosināt krimināllietu arī pret aktrisi Liju Ahedžakovu.

Krievijas aģentūras "Tass" rīcībā nonācis dokuments, kas adresēts ģenerālprokuroram Igoram Krasnovam, un tajā Vitālijs Borodins lūdz pārbaudīt Pugačovu par iespējamu Ukrainas armijas finansēšanu.

Savā aicinājumā aktīvists raksta, ka Izraēlā dzīvojošā Pugačova "turpina kritizēt speciālo militāro operāciju", turklāt viņa atbalsta citus Krievijas kultūras dzīves darbiniekus, kas pametuši Krieviju un turpina valsti kritizēt. Borodins uzskata, ka gan Pugačova, gan citi aizbraukušie sniedz arī finansiālu palīdzību Ukrainas armijai.

Iesniedzējs arīdzan lēš, ka Pugačovas aktivitātes varētu būt saistītas ar Rietumu izlūkdienestiem un viņa saņemot ārvalstu finansējumu savai darbībai.

11. aprīlī šis pats cilvēks uzrakstīja ziņojumu arī par aktrisi Liju Ahedžakovu. Borodins apgalvoja, ka 84 gadus vecā Ukrainā dzimusī aktrise kritizē Krievijas prezidenta pieņemtos lēmumus saistībā ar karu Ukrainā un it kā finansējot Ukrainas bruņotos spēkus. Pati aktrise to noliedz.

Līdzīgā ziņošanas veidā Borodins 2021. gadā panāca, ka krievu žurnālistu apvienību "Projekts" Krievijā atzīst par nevēlamu organizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!