Foto: F64

Pirms dažiem gadiem Dailes teātris šķīrās no vairākiem, kā šķita, skatītāju visai mīlētiem aktieriem. Atlaisto vidū bija arī šarmantā Aija Dzērve. Izdevumam "Privātā Dzīve" aktrise pastāstījusi, ka joprojām nav atradusi sevī spēkus aiziet kaut vai uz kādu Dailes teātra izrādi.

Aija Dzērve Dailes teātrī bija nostrādājusi 20 gadus, tur arī satikusi savas meitas Almas tēvu Ģirtu Ķesteri, taču pirms trim gadiem viņai tika palūgts atstāt štata darbinieku rindas. Kā raksta "Privātā Dzīve", aktrisei atlaišana bija liels trieciens, no kura viņa nav atguvusies vēl šobaltdien.

Tagad viņa rosās "Austrumu robežā" un nule nofilmējusies seriālā "Rūgtās izvēles", tomēr Dzērve sevi jūt kā lielās skatuves cilvēku un ilgojas pēc tās. Viņa labprāt "piederētu" kādam citam Latvijas teātrim.

"Esmu tam gatava. Taču ir liela atšķirība, vai tev teātrī dod lomas un režisors tevi redz savā trupā un repertuārā, vai arī tu knibinies un nemitīgi gaidi savu iespēju. Ja gadītos režisors, kas redz mani un partneri, ar kuru man saskan, es būtu laimīga," izdevumam saka Dzērve, kura savulaik Dailes teātrī lielākoties sevi parādīja komiskajās un raksturlomās.

Kopš viņa no Dailes ir prom, Dzērve tur kāju nav vairs spērusi ne reizi. "Ja godīgi, nespēju turp aiziet. Ir izrādes, kuras labprāt gribētu redzēt, bet pēc visa notikušā vēl neesmu morāli gatava pārkāpt šī teātra slieksni. Varbūt kādreiz," žurnālam saka 43 gadus vecā aktrise.

Plašāk lasi 9. maija izdevumā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!