Foto: Publicitātes foto/Ritvars Stankevičs
Nedēļas nogalē Mežaparkā aizvadīts vērienīgs elektroniskās un deju mūzikas festivāls "Unreal". Pasākuma laikā sociālajos tīklos ne viens vien norādīja, ka ritmiska dārdoņa dzirdama pat daudzviet tuvāk Rīgas centram, savukārt Valsts policija ziņoja arī par narkotiku lietošanu šajā sarīkojumā.

Kā portālu "Delfi" informē varenā festivāla pārstāve Kristīne Ozolniece, "Unreal" kopumā apmeklējuši 10 tūkstoši cilvēku, tostarp viesi no Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Beļģijas, Polijas, Čehijas, Vācijas, Austrijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, ASV.

"Šis bija vērienīgākais elektroniskās deju mūzikas notikums Baltijas valstu mērogā šogad," norādījis festivāla organizētājs Dāvis Čīma, kura mērķis bija uz Latviju atvest pasaules līmeņa deju mūzikas zvaigznes.

"Šāda līmeņa A klases māksliniekiem organizatoru pieredze un pasākumu kvalitāte ir izšķiroši svarīga, tāpēc turpināsim celt šo latiņu arī turpmāk. Piemēram, nākamais koncerts ar pasaules līmeņa amerikāņu repa superzvaigzni Lil Pump notiks Andrejostas Kvartālā 8.jūlijā," informē Čīma.

Bet Valsts policija ziņo, ka festivālā Mežaparkā konstatēti vairāki pārkāpumi, tajā skaitā narkotiku lietošana un nesaskaņoti dronu lidojumi – lielākoties pārkāpumi bija saistīti ar narkotisko un psihotropo vielu lietošanu, nesaskaņotu dronu lidojumu veikšanu un pārkāpumiem ceļu satiksmē. Par pārkāpumiem policija uzsākusi attiecīgi kriminālprocesus vai administratīvās lietvedības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!