Foto: DELFI

Sankcijām pakļautais Krievijas miljardieris Pjotrs Avens ar ģimeni jau gadu dzīvo Latvijā savā lauku īpašumā Madonas pusē, šonedēļ raksta žurnāls "Privātā Dzīve". Viņš uz Latviju pārcēlies kopā ar sievu un dēlu, turklāt visi tagad mācoties latviešu valodu, žurnālam paudis kāds Avenam pietuvināts cilvēks. Neatbildēts paliek jautājums, vai oligarhā tiešām pamodušās "senču saknes", vai arī publikācija ir tēla spodrināšanas kampaņa?

"Privātās Dzīves" rīcībā ir nonākušas fotogrāfijas, kas uzņemtas Okupācijas muzejā – tajās redzams Avens un viņa ģimenes locekļi. Kopā ar miljardieri muzeju izstaigājusi arī viņa kundze Jekaterina un dēls Filips.

Kā žurnālam pastāstījusi persona, kas publikācijā vārdā nav minēta, Avena senčus savulaik skāris izsūtījums Sibīrijā un viņš interesējoties par Latvijas vēsturi: "Tāpēc arī ģimeni aizveda uz Okupācijas muzeju, lai tuvinieki no īstenajām vēstures liecībām uzzina, kā tad viss tolaik noticis."

Žurnāls, turpinot citēt anonīmo personu, vēsta, ka pērnā gada 24. februārī tūdaļ pēc pieņemšanas Kremlī pie Vladimira Putina Avens pa taisno aizbraucis uz Lielbritāniju, tad kādu laiku padzīvojis ASV un visbeidzot augustā pārcēlies uz Latviju.

Foto: AP/Scanpix/LETA

"Viņi visi mācās latviešu valodu, dēls iet skolā Latvijā, spēlē futbolu," par Avena ģimenes gaitām šeit stāsta zinātājs.

Ģimene dzīvojot "Klauģu muižā" netālu no Madonas.

Pilns raksts izlasāms 20. jūnija žurnālā "Privātā Dzīve"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!