Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Raidījumā "Kad viņas satiekas" paviesojusies Jaunā Rīgas teātra (JRT) aktrise Elita Kļaviņa. Māksliniece, aicināta atcerēties savas kāzas ar advokātu Filipu Kļaviņu, pakavējās 1992. gadā, kas nu jau šķietot itin kā citā dzīvē un citā pasaulē bijis notikums.

Kā šodienas kāzas atšķiras no laika, kad viņa precējās? Elita atklāj, ka laulājusies 1992. gadā, un viss todien piedzīvotais joprojām glabājas skaistā atmiņā. Kāzas bijušas lielas.

"Latvija tobrīd bija jauna valsts. Es atceros, kā mēs gatavojāmies kāzām. Notika varas maiņa, Māmuļā – Latviešu biedrības namā – pie sienām vēl bija saglabājušās armijas zvaigznes, tādas, kuras vajadzēja noņemt. Namā, kurā notika svinības, stāvēja vīrieši ar ieročiem. Atceroties to visu, ir sajūta, ka tas bija kādā citā dzīvē," saka šobrīd 56 gadus vecā JRT zvaigzne.

"Šodien tas viss ļoti atšķiras – tagad visu var pasūtīt firmās, kas nodarbojas ar kāzu organizēšanu, bet toreiz tā nebija. Es ļoti labi atceros, kā mēs ar busiņu Vecrīgā vedām milzu torti, to turēja brālēns," stāsta Kļaviņa. Izpalikusi arī īpašā fotosesija, kas mūsdienās ir teju vai obligāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!